Τετάρτη 23 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ηχοι, φωνές, συγκινήσεις

Τραγούδια που τραγούδησε ο Παντελής Θαλασσινός σε άλλα «περιβόλια»...Μαζεμένα από ξεχωριστά «δέντρα», για πρώτη φορά βρίσκονται μαζί. Ο λόγος για το διπλό άλμπουμ του εξαιρετικού τραγουδοποιού και ερμηνευτή Π. Θαλασσινού, με τίτλο «Από άλλα περιβόλια», που συγκεντρώνει τις περισσότερες από τις συμμετοχές του σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών ή ζωντανές ηχογραφήσεις. Το πρώτο cd περιέχει κυρίως έντεχνα κομμάτια, ενώ το δεύτερο παραδοσιακά και λαϊκά, που έχει σφραγίσει με την ερμηνεία του. Περιλαμβάνονται τραγούδια από άλμπουμ των «Χαΐνηδων», Ν. Ξυδάκη, «Apurimac», Ν. Μαυρουδή, Μ. Τόκα, Π. Δουρδουμπάκη, Γ. Λογοθέτη, Β. Καρόζα, Γ. Σταυριανού, Εστουδιαντίνας, Γ. Καζαντζή, Π. Αμπαζή, «Τρίφωνου», Π. Περισυνάκη, Β. Παπαδόπουλου κ.ά. - ανάμεσά τους και τη «Γλωσσολαλιά» - παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

  • «Της Νύχτας τα ηχεία», τιττλοφορείται η δισκογραφική συλλογή με τραγούδια του Λάκη Παπαδόπουλου, που μόλις κυκλοφόρησε (ΕΜΙ), η οποία σφραγίστηκε από τη συγκλονιστική ερμηνεία του Δημήτρη Μητροπάνου στο ομότιτλο τραγούδι. Είκοσι χρόνια μετά από το «Για να σ? εκδικηθώ», οι δύο καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους στο τραγούδι «Της Νύχτας τα ηχεία» (σε στίχους Γιώργου Βρούβα), προσφέροντας συγκινήσεις. Στα δύο CD περιλαμβάνονται αγαπημένα τραγούδια από τη δισκογραφική πορεία του Λ. Παπαδόπουλου, που ερμηνεύουν οι Αρλέτα, Γλυκερία, Χρ. Δάντης, Ελ. Δήμου, Μ. Ζορμπαλά, Π. Κατσιμίχας, Μ. Μητσιάς, Β. Μοσχολιού, Β. Παπακωνσταντίνου, Φ. Πλιάτσικας, Μπ. Στόκας κ.ά. Ο θρυλικός «Κουρσάρος», που πρωτογνωρίσαμε πριν 26 χρόνια με τη φωνή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, δισκογραφήθηκε για πρώτη φορά με τη φωνή του Λ. Παπαδόπουλου, ενώ οι «Onirama» διασκεύασαν τη «Γυριστρούλα».
  • «Αρωμα» Μεσογείου στο νέο δίσκο του Μιχάλη Νικολούδη «Aeolia 2», που κυκλοφόρησε πρόσφατα, 13 χρόνια μετά την πλατινένια πρώτη «Αeolia»?Ο ταλαντούχος μουσικός και συνθέτης προσκαλεί σ' ένα ταξίδι με μουσικές και ήχους που πατούν γερά στην παράδοση και «συνομιλούν» με ανατολή και δύση. Παίζοντας ο ίδιος ούτι, μαντολίνο, ταμπουρά, μαντόλα και rewab, συναντά στα κρουστά τον διεθνώς καταξιωμένο Hossam Ramzy, τη Σοφία Τσέρου στο τραγούδι, όπως και την Τυνήσια τραγουδίστρια Lamia Bedioui, καθώς και την Τάνυα Νικολούδη στις απροσδόκητες συγχορδίες των πλήκτρων. Το αποτέλεσμα - ένα γοητευτικό κράμα ήχων, σύγχρονων και παραδοσιακών από διάφορους πολιτισμούς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ