Πέμπτη 24 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2008
Με σχέδιο και αποφασιστικότητα

Στόχος των ταξικών δυνάμεων να μη μείνει ανεκμετάλλευτο ούτε λεπτό μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη

Με σχέδιο και αποφασιστικότητα και με στόχο τις μέρες που απομένουν μέχρι την άλλη Πέμπτη να μη μείνει ανεκμετάλλευτο ούτε λεπτό, οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας της Πρωτομαγιάς και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, με κεντρική αυτή της Αθήνας, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η μάχη των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ που κήρυξαν απεργία για την 1η του Μάη, κόντρα στην απόφαση της πλειοψηφίας της ΠΝΟ να αποφασίσει μια επετειακή στάση εργασίας για την ίδια μέρα. Οι ναυτεργάτες, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους του Πειραιά θα τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά, συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 π.μ. στην πλατεία Κοραή.

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στα πλαίσια της προχτεσινής διευρυμένης συνεδρίασης της τοπικής Γραμματείας, αποφασίστηκαν και οι παρακάτω δραστηριότητες για την καλύτερη προετοιμασία του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς:

  • Εξόρμηση στην Κεντρική Αγορά της πόλης, σήμερα Πέμπτη, στις 12 μ.
  • Εξόρμηση στα Διόδια Μαλγάρων, σήμερα Πέμπτη, στις 6 μ.μ.
  • Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 29 Απρίλη, στις 11.30 π.μ., στο ΕΚΘ (7ος όροφος)
  • Πικετοφορίες στις συνοικίες της πόλης την Τετάρτη 30 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ. (Αμπελόκηποι, Εύοσμος, Νεάπολη, Τούμπα, Καλαμαριά, Αγαλμα Βενιζέλου).
Αλλες εκδηλώσεις
  • Τιμώντας τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ θα καταθέσει στεφάνια την 1η Μάη, στις 9 το πρωί στο Πολυτεχνείο και στις 9.30 το πρωί στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.
  • Εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά διοργανώνει την Κυριακή 4 Μάη, στις 6 μ.μ. η Επιτροπή Νέων του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου (πλατεία Μητροπόλεως 10, Μοναστηράκι), θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τον Επιτάφιο, με τραγούδι, απαγγελία και το ιστορικό των γεγονότων.
  • Εκδήλωση διοργανώνουν οι Μαζικοί Φορείς του 5ου - 6ου διαμερίσματος, την Τετάρτη 30 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αμερικής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ