Τετάρτη 30 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Απλησίαστες» οι μάνικες των πρατηρίων

«Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές στα υγρά καύσιμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα λαϊκά νοικοκυριά. Την πραγματικότητα αυτή, επιβεβαιώνει και το τελευταίο δελτίο του υπουργείου Ανάπτυξης, που μας πληροφορεί πως η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώθηκε στις 23 του Απρίλη στα 1,141 ευρώ ανά λίτρο, από 1,131 ευρώ ανά λίτρο στις 18 Απρίλη (αύξηση 0,88% μέσα σε μια βδομάδα). Ομως, δεκάδες χιλιάδες γιωταχήδες που ταξίδεψαν για το Πάσχα εκτός των «τειχών» των μεγάλων πόλεων, πλήρωσαν την αμόλυβδη βενζίνη μέχρι και 1,25 ευρώ το λίτρο (κυρίως στα βενζινάδικα του εθνικού οδικού δικτύου και της επαρχίας) και όχι με 1,141 ευρώ το λίτρο που εμφανίζεται στο δελτίο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης.

Η ανοδική πορεία των διεθνών τιμών του πετρελαίου, όπου κανείς δεν αμφισβητεί πλέον ότι πρόκειται για μια τεχνητή, κερδοσκοπική, μεθόδευση, δίνει τις απαραίτητες δικαιολογίες για την αύξηση των λιανικών τιμών των καυσίμων. Ωστόσο, όσο αυξάνονται τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιρειών διύλισης και εμπορίας, επιβεβαιώνεται ότι ένα μέρος της αύξησης των τιμών στα πρατήρια μεταφράζεται σε αυτόματο και αυθαίρετο κέρδος.

Κατά τα άλλα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης υποστηρίζει ότι έχουμε τις χαμηλότερες τιμές στη βενζίνη και στο πετρέλαιο, νομιμοποιώντας έτσι και πολιτικά την κερδοσκοπική τακτική των εταιρειών του κλάδου εμπορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ