Τετάρτη 30 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά

«Η απαγόρευση σκοτώνει»! Αυτός είναι τίτλος ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ» σχετικά με το 4ο Κανναβικό Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ της Αθήνας. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ μπορεί να ισχυρίζονται ότι στόχος τους είναι να «χτυπήσουν» τις ναρκωτικές ουσίες, ωστόσο με το εν λόγω φεστιβάλ θα γιορταστεί στη χώρα μας η Ημέρα Παγκόσμιας Δράσης για την αποποινικοποίηση της κάνναβης... Ετσι - λέει - θα μειωθεί η βλάβη που προκαλεί το υπαρκτό πρόβλημα των ναρκωτικών.

Τις επόμενες μέρες θα στηθεί το καθιερωμένο πλέον πανηγυράκι της ναρκοκουλτούρας με θέμα την κάνναβη! Τα επιχειρήματα γνωστά και ...ατράνταχτα: Η απαγόρευση σκοτώνει και όχι η χρήση. Αφού είναι το αλκοόλ νόμιμο, γιατί να μην είναι και τα «μαλακά» ναρκωτικά κλπ.

Ο χρήστης δε βοηθιέται από τη φυλάκιση και τις ποινές, χρειάζεται βοήθεια και ουσιαστική στήριξη. Χρειάζεται πρώτα και κύρια ανάδειξη των αιτιών του προβλήματος των ναρκωτικών και αγωνιστική, ανυπόταχτη στάση απέναντι σε αυτές. Χρειάζεται ένα μεγάλο «όχι» σε όλα τα ναρκωτικά, χρειάζεται πολιτική πρόληψης, που είναι ανύπαρκτη, χρειάζονται «στεγνά» προγράμματα απεξάρτησης, σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν θεραπευτικές μονάδες. Η ναρκοκουλτούρα, με πρόσχημα την αποποινικοποίηση, βρίσκεται στον αντίποδα της πάλης για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, για μια κοινωνία απαλλαγμένη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ