Τετάρτη 30 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΤΕ
«Βελτίωση» στα... παζάρια με τους Γερμανούς

Στην τελική ευθεία - όπως όλα δείχνουν - μπαίνουν τα παζάρια ανάμεσα στην κυβέρνηση και το γερμανικό μονοπώλιο της «Ντόιτσε Τέλεκομ» (ΝΤ) σχετικά με την πώληση του ΟΤΕ, μετά και τη χτεσινή συνάντηση των συναρμόδιων υπουργών Οικονομίας και Μεταφορών με τον αντιπρόεδρο της γερμανικής εταιρείας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν επίσημα δηλώσεις. Στελέχη του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών έλεγαν ότι «υπάρχει βελτίωση» στις διαπραγματεύσεις, αλλά παραμένουν ανοιχτά τα ζητήματα σχετικά με τις αρμοδιότητες που θα έχει ο πρόεδρος (τον οποίο θα διορίζει η κυβέρνηση) και το τίμημα που θα εισπράξει το Δημόσιο. Οι σύμβουλοι της κυβέρνησης θα συνεχίσουν τις συναντήσεις με εκπροσώπους της γερμανικής πλευράς, προκειμένου να διευθετηθούν τα όποια διαδικαστικά ζητήματα, πριν την υπογραφή της τελικής συμφωνίας.

H θέση της κυβέρνησης για στρατηγική συνεργασία με το γερμανικό μονοπώλιο στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών είναι δεδομένη. Το παζάρι έχει επίκεντρο το νέο διοικητικό σχήμα και τις αρμοδιότητες που θα έχει η κάθε πλευρά, αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΤΕ. Στο τραπέζι βρίσκεται ακόμη το τίμημα που θα εισπράξει το Δημόσιο. Η κυβέρνηση της ΝΔ θα επιθυμούσε να εισπράξει κάτι παραπάνω από την τιμή ανά μετοχή στην οποία συμφώνησε με την DT o επιχειρηματικός όμιλος της «Marfin».

Η μεταβίβαση του πακέτου (20%) από τη «Marfin» στην DT έχει καταληκτική ημερομηνία για τις 7 Μάη. Μέχρι τότε, με βάση τον προγραμματισμό τους, η κυβέρνηση σκοπεύει να καταλήξει και αυτή σε συμφωνία με τους Γερμανούς, υλοποιώντας τη νέα κρατικομονωλιακή ρύθμιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ