Τρίτη 6 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Κινητοποίηση για το Κέντρο Διανομής της ΔΕΗ

Σε κινητοποίηση έξω από τη ΔΕΗ στο Σχιστό θα προχωρήσει την ερχόμενη Πέμπτη, στις 7 μ.μ. ο Δήμος Κορυδαλλού και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και διεκδικώντας την άμεση διακοπή της λειτουργίας του Κέντρου Διανομής. Οπως καταγγέλλουν, το Κέντρο Διανομής της ΔΕΗ, σύμφωνα και με απόφαση του ΣτΕ, λειτουργεί παράνομα και χωρίς Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Το συγκεκριμένο Κέντρο κατασκευάστηκε το Μάρτη του 2004 παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων. Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ζητήσει την εφαρμογή δέκα όρων, μεταξύ των οποίων και την κατάθεση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, από τους οποίους δεν τηρήθηκε κανένας. Το Κέντρο κατασκευάστηκε σε τμήμα της έκτασης των 115 στρεμμάτων που προορίζεται αποκλειστικά για την κατασκευή Αθλητικού Κέντρου και παραχωρήθηκε «διά λόγου» στη ΔΕΗ από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Μιλώντας στο «Ρ» ο Αποστόλης Συρίγος, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας Κορυδαλλού», κατήγγειλε τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της Περιφέρειας να νομιμοποιήσουν το έργο και τόνισε πως «θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ και να διακοπεί η λειτουργία του Κέντρου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ