Τρίτη 6 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Παιδιά θύματα του εντεροϊού

ΠΕΚΙΝΟ.--

Περί τα 9.729 παιδιά φαίνεται ότι έχουν μολυνθεί από τον ιδιαίτερα ανθεκτικό εντεροϊό ΕV71 στην Κίνα, που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 25 νήπια, ενώ 1.010 κρούσματα καταγράφηκαν και στο Πεκίνο. Η πλειοψηφία των παιδιών που έχουν μολυνθεί από τον ιό, ο οποίος προκαλεί τη «νόσο Χειρών, Ποδών και Στόματος», είναι ηλικίας δύο μέχρι έξι ετών. Οι αναφερθέντες θάνατοι αφορούν τις επαρχίες Γκουανγκντόνγκ και Ανχούι.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν υπάρχει καμία θεραπεία κατά της νόσου, ενώ ο ιός μεταδίδεται με το σάλιο, τα κόπρανα, ακόμα και τον αέρα και την επαφή και στα κύρια συμπτώματά της περιλαμβάνονται πληγές και φουσκάλες στο στόμα, εξανθήματα στα χέρια και τα πόδια και πυρετός. Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία, ενώ εικάζεται ότι αρκετοί θάνατοι είναι δυνατό να οφείλονται στον ιό και να μην έχουν γίνει οι απαραίτητες εξετάσεις αναγνώρισης.

Ωστόσο με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο ιός δεν αποτελεί απειλή για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών του Πεκίνο, τον ερχόμενο Αύγουστο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ