Τετάρτη 7 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ELBISCO ΑΒΕΕ» (ΠΡΩΗΝ ΒΟΣΙΝΑΚΗ)
Τελεσίγραφο στους εργαζόμενους να ξεσπιτωθούν

Κλείνει το εργοστάσιο στην Πάτρα και μεταφέρει την παραγωγή στο Πικέρμι. Σε απεργία οι 65 εργάτες, με το ΠΑΜΕ στο πλευρό τους

Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν από σήμερα οι 65 εργαζόμενοι της εταιρείας «Elbisco ΑΒΕΕ» (πρώην Βοσινάκη), μετά το εκβιαστικό τελεσίγραφο της τελευταίας πως το εν λόγω εργοστάσιο, λίγο έξω από την Πάτρα, θα κλείσει μέχρι το τέλος του Μάη και θα μεταφερθεί στο Πικέρμι (Αττική). Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία ζητάει από τους εργαζόμενους να ενημερωθεί για το ποιοι είναι πρόθυμοι να ξεσπιτωθούν και να την ακολουθήσουν στη νέα της έδρα.

Η απαίτηση αυτή βρίσκει αντίθετους τους εργαζόμενους, που ζητούν την παραμονή του εργοστασίου στην περιοχή χωρίς καμιά αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις. Στο πλευρό τους βρίσκεται από την πρώτη στιγμή το ΠΑΜΕ, στελέχη του οποίου συναντήθηκαν χτες το απόγευμα με αντιπροσωπεία των εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, αφού εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της «Elbisco ΑΒΕΕ», σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ο "εκβιασμός" για μεταφορά της εταιρείας στο Πικέρμι είναι αποτέλεσμα της ελεύθερης αγοράς της ΕΕ και της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας, που με συνέπεια συμφωνούν και εκφράζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η συγκεκριμένη εταιρεία, αφού αξιοποίησε τους αναπτυξιακούς νόμους σύμφωνα με τις ελευθερίες του Μάαστριχτ και τα "κίνητρα" για να εισβάλει στα Βαλκάνια, τώρα εκμεταλλεύεται τους "νόμους" της αγοράς για να μεταφερθεί στο Πικέρμι».

Καταλήγοντας, τονίζει: «Συνάδελφοι εργαζόμενοι, βγάλτε συμπεράσματα από την τακτική και το ρόλο της πλειοψηφίας του ΕΚ Πάτρας, αλλά και τα διάφορα παπαγαλάκια, όπως ο ΣΥΝ, που συνειδητά σπέρνουν αυταπάτες ότι μπορεί να επιβληθεί φιλολαϊκός έλεγχος στα μονοπώλια και στην αγορά τους με τις διάφορες επιτροπές ανταγωνισμού ή ότι με κίνητρα στο κεφάλαιο θα αντιμετωπιστεί η ανεργία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα 24ωρη απεργία σήμερα (2008-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ