Τετάρτη 7 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ»
Επιδεινώνονται οι συνθήκες δουλειάς

Περιοδεία χτες της Ελπίδας Παντελάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΚΟ Πειραιά του Κόμματος

Απολύσεις, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, δουλειά μέχρι εξάντλησης από το πρωί έως τις 10 το βράδυ ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες και πολλά ακόμα αποκάλυψε η χτεσινή περιοδεία της Ελπίδας Παντελάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΚΟ Πειραιά του Κόμματος, στην καπνοβιομηχανία «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ».

Η αγοράστρια αμερικανική πολυεθνική «ΦΙΛΙΠ ΜΟΡΙΣ», στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και με στήριγμα την πολιτική των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, μετέτρεψε το εργοστάσιο σε εργασιακό γκέτο. Ομως εξίσου εξωφρενικό είναι ότι όλα όσα βιώνουν οι περίπου 830 εργαζόμενοι του εργοστασίου, ανάμεσά τους 120 συμβασιούχοι και 10 ενοικιαζόμενοι, φέρουν ατόφια τη σφραγίδα της πλειοψηφίας του σωματείου ΑΠ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, με πρόεδρο τον Σωτήρη Αλεβιζόπουλο, στέλεχος του ΣΥΝ!

Η περιοδεία της Ελπίδας Παντελάκη έγινε στα πλαίσια των προετοιμασιών για τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στις 15 Μάη. Η αντιπροσωπεία του Κόμματος συναντήθηκε με εργαζόμενους στο χώρο του σωματείου, οι οποίοι έσπευσαν μόλις πληροφορήθηκαν για την παρουσία εκεί των κομμουνιστών. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την εργοδοσία και τον εργασιακό μεσαίωνα που επιχειρεί να επιβάλει, αλλά και ότι η Επιθεώρηση Εργασίας της κάνει πλάτες.

Το καλοκαίρι, ανάμεσα στα άλλα, θα διωχτούν οι 120 συμβασιούχοι, θα αυξηθεί η παραγωγή κατά 30% - σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας - που σημαίνει ακόμα χειρότερες συνθήκες εργασίας. Ενώ η κατάσταση θα γίνει πιο δύσκολη με τη μετεγκατάσταση του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο, με επιδότηση από τον αναπτυξιακό νόμο, ενώ δεν εξασφαλίζεται στους εργαζόμενους ο τρόπος μετάβασής τους εκεί.

Η Ελ. Παντελάκη ανέδειξε τις πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Πρόσθεσε ότι οι παρατάξεις της πλειοψηφίας είναι φορείς των κομμάτων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στο συνδικαλιστικό κίνημα και τους κάλεσε να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις που στηρίζει το ΠΑΜΕ. Να γυρίσουν την πλάτη στους πολιτικούς υπαλλήλους της «ΦΙΛΙΠ ΜΟΡΙΣ», συνολικά του κεφαλαίου. Να κάνουν το βήμα και να δώσουν μαζικά το «παρών» τους στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ