Κυριακή 11 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο εμπαιγμός της αποκατάστασης

Οσο περνάει ο καιρός και μεγαλώνει η απόσταση από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού, τόσο πιο πολύ μοιάζουν με ωμό εμπαιγμό τα «παχιά λόγια» του πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών παραγόντων, περί αποκατάστασης των πυροπλήκτων και ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών.

Ετσι η κυβέρνηση, προσπαθώντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις για τις καθυστερήσεις αυτές, καταφεύγει σε μέτρα - ασπιρίνες, όπως αυτό που εξαγγέλθηκε προχτές για τη χορήγηση προκαταβολής 10.000 ευρώ για ανακατασκευή κτιρίων που καταστράφηκαν και 2.000 ευρώ για επισκευή των κτιρίων, χωρίς να προαπαιτείται η προσκόμιση της οικοδομικής άδειας.

Την ίδια στιγμή όμως:

  • Οι πυρόπληκτοι δεν τολμούν να ξεκινήσουν κάποιες διαδικασίες, αφού στην υποτιθέμενη δωρεάν στεγαστική αποκατάσταση τα χρήματα που τάζονται να δοθούν από την κυβέρνηση είναι σε τιμές αρκετά μικρότερες από αυτές της αγοράς.
  • Οι αγρότες δεν έχουν πάρει αποζημιώσεις, πέρα από τα ψίχουλα που δόθηκαν αμέσως μετά τις πυρκαγιές και δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο το μέγεθος της καταστροφής στην ειρτημένη παραγωγή. Ενώ σε ό,τι αφορά το φυτικό κεφάλαιο, η κυβέρνηση δεν κατόρθωσε ακόμη να ολοκληρώσει τους ...ελέγχους!
  • Η αδυναμία της κυβέρνησης να εξασφαλίσει τις απαραίτητες ζωοτροφές για τα κοπάδια των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων έχει οδηγήσει πολλούς να τα πουλήσουν σε μεγαλοκτηνοτρόφους και να εγκαταλείψουν το επάγγελμα.
  • Τα όποια αντιπλημμυρικά έργα ξεκίνησαν, έμειναν μετέωρα.
  • Η κήρυξη των καμένων εκτάσεων σε αναδασωτέες δεν έχει γίνει.

Μετά από όλα αυτά δεν είναι τυχαίο ότι στις τοπικές εφημερίδες έχουν πολλαπλασιαστεί οι αγγελίες για πωλήσεις εκτάσεων ή και κάποιων «περίεργων» αγγελιών που ζητούν εκτάσεις για αγορά. Κάπως έτσι αρχίζουν να μετατρέπονται τα καμένα σε «φιλέτα» για το μεγάλο κεφάλαιο...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανησυχία για το τι έπεται - μονόδρομος η οργάνωση της διεκδίκησης (2023-08-05 00:00:00.0)
Τεράστια καταστροφή σε δάση, καλλιέργειες και σπίτια (2021-08-17 00:00:00.0)
Διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (2007-12-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ