Τρίτη 13 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Δημοψήφισμα στις 10 Αυγούστου

ΛΑ ΠΑΣ.--

Η κυβέρνηση της Βολιβίας καταδίκασε ενώπιον του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OAS) τις ευρύτατες πολεμικές ασκήσεις των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε χωρικά ύδατα της Λατινικής Αμερικής, σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για όλη την περιοχή.

«Οι πολεμικές ναυτικές ασκήσεις που θα ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου σε ύδατα της Καραϊβικής και της Νοτίου Αμερικής αποτελούν παραβίαση της εδαφικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας των χωρών της περιοχής», αναφέρεται στην προσφυγή που ζητάται να καταδικαστούν και από τον OAS, αναφέρει δημοσίευμα της «Τριμπούνα Ποπουλάρ».

Στο μεταξύ, χθες ο Πρόεδρος Εβο Μοράλες υπέγραψε το προεδρικό διάταγμα για προσφυγή σε δημοψήφισμα στις 10 Αυγούστου, με το οποίο θα αποφασιστεί εάν θα παραμείνουν στη θέση τους ο Πρόεδρος της Βολιβίας, Εβο Μοράλες, ο αντιπρόεδρος Αλβαρο Γκαρσία Λινέρα, καθώς και οι εννέα κυβερνήτες των επαρχιών της χώρας. Για την αποπομπή του Μοράλες και του Λινέρα, θα πρέπει το ποσοστό στο δημοψήφισμα να ξεπεράσει το 53,74%, ποσοστό με το οποίο εκλέχτηκαν. Με την υπογραφή του διατάγματος, ο Μοράλες επικυρώνει την απόφαση της Γερουσίας στην οποία το κυβερνών MAS δεν έχει την πλειοψηφία, απόφαση για την οποία είχε δηλώσει ότι «είναι ικανοποιημένος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ