Τρίτη 13 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Εκβιασμών συνέχεια

Δύο μέρες αναγκάστηκαν να μείνουν στο σκοτάδι ή να επιβιώσουν με ελάχιστο ρεύμα οι κάτοικοι πολλών περιοχών της Λωρίδας της Γάζας, αφού το Σάββατο σταμάτησε να λειτουργεί λόγω έλλειψης καυσίμων η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Χτες, τελικά, η ισραηλινή κυβέρνηση επέτρεψε την επαναλειτουργία του τερματικού σταθμού καυσίμων στο Ναχάλ Οζ, και έτσι η ηλεκτρική ενέργεια επανήλθε στη Λωρίδα της Γάζας, με το σταγονόμετρο φυσικά, και μέχρι νεοτέρας «εντολής».

Κατά τα άλλα, ενώ συνεχίζονται οι γιορτασμοί για την 60ή επέτειο της ίδρυσης του Ισραήλ, στη χώρα βρέθηκε ο επικεφαλής των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών, Ομάρ Σουλεϊμάν, για έναν ακόμη γύρο επαφών με την ισραηλινή ηγεσία προκειμένου να καταληχθεί μια συμφωνία εκεχειρίας με τη «Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας. Οι Ισραηλινοί φέρονται να ζητούν εγγυήσεις ότι η Αίγυπτος θα ελέγχει τα σύνορα με τη Γάζα και δεν πρόκειται να περάσει κανενός είδους οπλισμός και παράλληλα θέτουν ως προϋπόθεση την απελευθέρωση του στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, που κρατείται αιχμάλωτος από τον Ιούνη του 2006.

Ο Σουλεϊμάν μετά το Ισραήλ αναμένεται να ενημερώσει την ηγεσία της «Χαμάς» στη Γάζα. Την ώρα που ολοκληρώνονταν οι επαφές του, άλλη μια ρουκέτα εκτοξευόταν στο νότιο Ισραήλ, όπου σκοτώθηκε μία 75χρονη. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση «Τζιχάντ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ