Πέμπτη 15 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΑΝΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΥΣ
Ξεσηκωμός στη Νάουσα

Η ΟΕΚΙΔΕ καλεί στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο την άλλη Πέμπτη

Με πανναουσαϊκό συλλαλητήριο την Πέμπτη 22 Μάη, απαντούν οι κλωστοϋφαντουργοί και οι άλλοι εργαζόμενοι και οι απολυμένοι της Νάουσας στα σχέδια του ομίλου «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» (πρώην «Κλωστήρια Ναούσης») να βάλει λουκέτο και σε άλλα εργοστάσια και να ρίξει εκατοντάδες ακόμα εργάτες στη στρατιά των ανέργων.

Στο πλευρό των κλωστοϋφαντουργών, βρίσκονται οι εργαζόμενοι άλλων κλάδων και δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα κόντρα στις επιδιώξεις της εργοδοσίας. Ανακοινώσεις συμπαράστασης και συμμετοχής στο Πανναουσαϊκό συλλαλητήριο, που αποφάσισε το ΕΚ Νάουσας, μέχρι και χτες είχαν εκδώσει τα σωματεία «Κλωθώ», «Οικοδόμων», «Διαλογής και Ψύξης», «Φορτοεκφορτωτών», «Κιβωτοποιών» και εργαζομένων στη «Νηματουργία Βαρβαρέσου».

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 22 Μάη καλεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ). Στηρίζει τον αγώνα των σωματείων του ομίλου και καλεί όλο τον εργαζόμενο λαό της περιοχής να αντιδράσει ενωμένος, ενάντια στην πολιτική που κλείνει τα εργοστάσια, στην πολιτική που στηρίζει τα κέρδη του κεφαλαίου και να απαιτήσει καμία νέα θέση εργασίας χαμένη.

Με ανακοίνωσή της η ΟΕΚΙΔΕ σημειώνει ότι η νέα «αναδιάρθρωση», στην οποία προχωρά ο όμιλος του Λαναρά, είναι και αυτή χρηματοδοτούμενη και με τη στήριξη της κυβέρνησης και πάλι. Και καταγγέλλει την πολιτική που «έχει τη βάση της στην απελευθέρωση και την ελεύθερη αγορά, την ανταγωνιστικότητα και την αύξηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, πολιτική που στηρίζουν τα κόμματα του δικομματισμού και του ΕΥΡΩμονόδρομου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ