Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ζευγάρια... φωτιά

Δύσκολο έργο έχουν σήμερα Περιστέρι και ΑΕΚ
Δύσκολο έργο έχουν σήμερα Περιστέρι και ΑΕΚ
Ανεβαίνουν οι τόνοι στη σημερινή 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 που είναι και η τελευταία για τη χρονιά που φεύγει και περιλαμβάνει δυνατές συναντήσεις με τα φαβορί να έχουν δύσκολο έργο.

Στο σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις του Περιστερίου με τον ΠΑΟΚ και του Αμαρουσίου με την ΑΕΚ, ενώ αύριο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα με τον αγώνα στο Ιβανώφειο μεταξύ του Ηρακλή και του Ολυμπιακού.

Στο Αλεξάνδρειο ο ΠΑΟΚ που μαστίζεται από αγωνιστικά προβλήματα, τα οποία ήταν η αιτία να λυθεί η συνεργασία με τον Κροάτη τεχνικό Πέταρ Σκάσνι, υποδέχεται το Περιστέρι που δείχνει να ξεπερνάει την αγωνιστική κρίση στην οποία είχε υποπέσει. Το κλίμα στους φιλοξενούμενους θεωρείται ιδανικό μετά τις τελευταίες επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ τα όποια σύννεφα υπήρχαν στις σχέσεις διοίκησης-Πεδουλάκη έχουν εξαφανιστεί. Οσον αφορά το σημερινό παιχνίδι ο Ελληνας τεχνικός σύστησε στους παίκτες του να δείξουν τη δέουσα προσοχή, καθώς ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι «λαβωμένος» αλλά παραμένει επικίνδυνος αντίπαλος. Στην αντίπερα όχθη με τον Κώστα Φλεβαράκη στον πάγκο που για πολλοστή φορά κλήθηκε να βγάλει τα... κάστανα από τη φωτιά ο «Δικέφαλος» θέλει να αρχίσει από σήμερα την καινούρια του πορεία. Ο νέος προπονητής δε θα έχει στη διάθεσή του τους Μασλαρινό και Βετούλα που είναι τραυματίες.

Στο Μαρούσι η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί την ΑΕΚ με στόχο τη νίκη απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο που θα σβήσει τις κακές εντυπώσεις από το παιχνίδι με το Περιστέρι, όπου η ομάδα υπέστη βαριά ήττα. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής τόνισε ότι η ήττα από Περιστέρι «πείσμωσε» τους παίκτες του και σήμερα περιμένει να τα δώσουν όλα για τη νίκη. Στην ΑΕΚ ο Ντούσαν Ιβκοβιτς αναμένεται να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις στην ομάδα, αφού παρά τη νίκη επί της Δάφνης δεν έκρυψε τη δυσφορία τους για ορισμένα λάθη που πραγματοποίησαν οι παίκτες τους. Σε ό,τι αφορά το σημερινό δύσκολο παιχνίδι ο «Ντούντα» ζήτησε από τους παίκτες του να έχουν την αυτοσυγκέντρωση καθώς το Μαρούσι είναι επικίνδυνη ομάδα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Από κει και πέρα ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Πανιωνίου με τη Δάφνη, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν ακόμα τον καλό τους εαυτό και τους φιλοξενούμενους να θέλουν να ρεφάρουν την ήττα από την ΑΕΚ. Μια από τα ίδια ισχύει και για τον αγώνα στα Πατήσια μεταξύ του Σπόρτιγκ που προέρχεται από μεγάλη νίκη στο Αλεξάνδρειο επί του ΠΑΟΚ και της Νήαρ Ηστ.

Με βαριά ψυχολογία εξαιτίας των πολλών προβλημάτων, αλλά με πίστη στις δυνατότητές τους, οι παίκτες του Αρη θα προσπαθήσουν να δείξουν χαρακτήρα σήμερα στο ντέρμπι των «ουραγών» με αντίπαλο τον Εσπερο που καίγεται για τους βαθμούς. Με ήττα οι «κιτρινόμαυροι» θα βρεθούν ίσως στην πιο δύσκολη θέση της ιστορίας τους.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ το Ηράκλειο με σκοπό να κλείσει νικηφόρα το 1999 μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά για αυτόν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Παναθηναϊκός-Ηράκλειο (ΟΑΚΑ 19.30), Εσπερος-Αρης (Εσπερου 17.00), Σπόρτιγκ-Νήαρ Ηστ (Πατήσια 17.00), ΠΑΟΚ-Περιστέρι (Αλεξάνδρειο 19.15), Μαρούσι-ΑΕΚ (Αμαρουσίου 17.00), Δάφνη-Πανιώνιος (Δάφνης 17.00).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυλαία αγωνίας... (2000-03-24 00:00:00.0)
Τα φαβορί τον πρώτο λόγο (2000-01-08 00:00:00.0)
Στο ΟΑΚΑ τα σπουδαία (1999-11-06 00:00:00.0)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (1997-12-13 00:00:00.0)
Ο Απόλλωνας απειλεί την ΑΕΚ (1997-11-08 00:00:00.0)
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (1997-09-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ