Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΓΑ
Χαρίζουν τα χρέη στους παράγοντες...

Και η ενδοτικότητα (πρέπει να) έχει τα όριά της. Την ίδια στιγμή που η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί τους εργαζόμενους στην ανέχεια και την εξαθλίωση, ξαναχαρίζει τα χρέη των επιχειρηματιών - παραγόντων.

Την προαναγγελία της προκλητικής και επαίσχυντης απόφασης έκανε χτες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας. Οπως τον ενημέρωσε ο ομότιμος του στο υπουργείο Οικονομικών, Γιώργος Δρυς: «Εχει έτοιμη τη ρύθμιση. Δεν πρόκειται για χάρισμα των χρεών. Απλά δε θα ζητηθούν πρόστιμα και προσαυξήσεις», προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι οι επιχειρηματίες - παράγοντες που τόσο καιρό θησαυρίζουν και «παίζουν» με δισ. (μετεγγραφές, τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγίες κλπ.) θα κληθούν να πληρώσουν (αν τελικά πληρώσουν) «ψίχουλα». Γιατί όταν τα χρέη χρονίζουν και εσύ του ζητάς να καταβάλλει το κεφάλαιο, άντε και κάτι ψιλά «για τα μάτια», τι άλλο γίνεται;

Ουσιαστικά λοιπόν η κυβέρνηση, για μια ακόμα φορά, υποκύπτει στις πιέσεις των επιχειρηματιών. Μάλιστα, επειδή και οι εκλογές είναι «προ των πυλών» διά στόματος Φούρα, έσπευσε να καθησυχάσει και για το χρόνο υλοποίησης: «Στη ζωή πρέπει να έχουμε υπομονή. Πιστεύω ότι η απόφαση Δρυ δεν αφορά το απώτερο μέλλον». Αρα λοιπόν, στην ψηφοθηρία, στους οπαδούς - θύματα, μπορεί να προστεθεί μια ακόμα... δαγκάνα.

Ο Ανδρέας Φούρας ακόμα παραδέχτηκε πως υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στη ΓΓΑ, την οποία πάντως απέδωσε στην πληθώρα επιτυχιών. Υποσχέθηκε όμως ότι εντός του Γενάρη θα καταβληθούν όλα τα πριμ στους αθλητές. Επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΓΓΑ να αναβαθμιστεί, μετά τις εκλογές, σε υπουργείο, ενώ την επόμενη βδομάδα θα γίνει συνάντηση στην οποία θα εξεταστεί «το σύστημα χρηματοδότησης στον αθλητισμό» για τη νέα χρονιά.

Προανήγγειλε εφαρμογή σε σύντομο χρονικό διάστημα του προκαθορισμένου στοιχήματος και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για αναίτια και επιζήμια επίθεση στον ΟΠΑΠ.


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ