Παρασκευή 16 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πέθανε αβοήθητος εργάτης στη Ζώνη

«Γυμνοί» από υπηρεσίες Υγείας οι χώροι εργασίας

Τις τραγικές ελλείψεις στους χώρους εργασίας της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, για την παροχή πρώτων βοηθειών στους εργαζόμενους, το μέγεθος του εγκλήματος που συντελείται με την αντιασφαλιστική πολιτική των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και το πόσο αναγκαίο είναι το αίτημα που προβάλλουν οι εργαζόμενοι για σύνταξη στα 55 έτη, έρχεται να επιβεβαιώσει ο θάνατος χτες στις 12 το μεσημέρι του 57χρονου σωληνουργού Αντώνη Μιχάλενα. Ο εργάτης αβοήθητος άφησε την τελευταία του πνοή στο πλοίο «ΕΛΙΡΟΣ», το οποίο επισκευάζεται στο νέο μόλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι. Πάνω στην ώρα της δουλειάς, ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε.

Τις πρώτες βοήθειες προσπάθησαν να δώσουν μέλη του πληρώματος του πλοίου, χωρίς αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, οι συνάδελφοί του ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ. Ωστόσο, το ασθενοφόρο έφτασε δύο ώρες αργότερα. Οταν ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του. Είναι πάγιο αίτημα των εργαζομένων η παρουσία ασθενοφόρου σε επισκευαστική βάση (Πέραμα, ΔΕΗ, Δραπετσώνα), καθ' όλα έτοιμου να παράσχει τις πρώτες βοήθειες.

Επιπλέον, η νομοθεσία προβλέπει ότι ταυτόχρονα με τον τεχνικό Ασφάλειας στα επισκευαζόμενα πλοία, θα πρέπει να βρίσκεται και γιατρός Εργασίας, κάτι που ουδέποτε τηρήθηκε. Το Κέντρο Υγείας στη Ζώνη Περάματος, το οποίο αποτελεί κατάκτηση των εργατών, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια της ΝΔ ότι θα αποτελεί τμήμα του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, πλήρως εξοπλισμένο και επανδρωμένο, δεν είναι σε θέση να κάνει ούτε ράμματα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ