Παρασκευή 16 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟ - ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ταξική απάντηση στην αντεργατική πολιτική

Από την Ομόνοια μέχρι το υπουργείο Οικονομίας πορεύτηκαν χτες απεργοί εργαζόμενοι με τις σημαίες του ΠΑΜΕ. Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Στιγμιότυπο από την πρωινή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Στιγμιότυπο από την πρωινή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Την αντίθεσή τους στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, στη γενικότερη αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, αλλά και στην πρόθεσή τους να εντείνουν τη μάχη για την παραπέρα οργάνωση του αγώνα ενάντια σε αυτήν την πολιτική, για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους, διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη χτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων στο Δημόσιο, τις πρώην ΔΕΚΟ και τις Τράπεζες.

Ο Δ. Αγκαβανάκης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, μιλώντας στη συγκέντρωση τόνισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη συσπείρωσης των εργαζομένων στο ΠΑΜΕ, την αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική. Ενώ ο Ν. Σιτζάνης, στέλεχος του ΠΑΜΕ στον ΟΤΕ, υπογράμμισε ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανατροπή των αντιδραστικών εξελίξεων στο Δημόσιο και τις πρώην ΔΕΚΟ.

Ακολούθησε πορεία ως το υπουργείο Οικονομίας. Οι απεργοί έστειλαν μήνυμα ότι για τις ταξικές δυνάμεις δε θεωρείται τίποτα δεδομένο. Στο βαθμό που θα ενισχύεται ο ταξικός πόλος του συνδικαλιστικού κινήματος τόσο θα εντείνεται η πάλη ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές και τους φορείς της.

Νωρίτερα το πρωί, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, στο πλαίσιο της απεργίας τους, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης για την άρνηση των τραπεζιτών να συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για ΣΣΕ. Ακολούθησε διάβημα στη γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής - μια από τις τράπεζες που δεν προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις - όπου σημειώθηκε ένταση, καθώς δυνάμεις καταστολής επιχείρησαν να εμποδίσουν την είσοδο στη γενική συνέλευση.

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν οι ταξικές δυνάμεις και στη Θεσσαλονίκη. Η συγκέντρωση έγινε αρχικά έξω από το κεντρικό κατάστημα του ΟΤΕ, όπου μίλησαν ο Γ. Νοττάκης, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, και ο Δ. Μασμανίδης, συνδικαλιστής στον ΟΤΕ. Ακολούθησε πορεία ως το λιμάνι, όπου ήταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι του ΟΛΘ και άλλοι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε η Σ. Καλαντίδου, βουλευτής του ΚΚΕ. Από το βήμα της συγκέντρωσης, ο Σ. Ζαριανόπουλος, στέλεχος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν συνολική απάντηση στην αντεργατική επίθεση.

Φορείς απαξίωσης των αγώνων

Από την πορεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Από την πορεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Σε φορέα υπονόμευσης των αγώνων των εργαζομένων αναδείχτηκαν, για άλλη μια φορά, οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Δε φρόντισαν ούτε στο ελάχιστο για την προετοιμασία των χτεσινών κινητοποιήσεων, παρ' όλο που τις είχαν κηρύξει οι ίδιες. Ενώ η απουσία προγραμματισμού για κλιμάκωση του αγώνα, αλλά και το πλαίσιο αιτημάτων τους - πλήρως ενσωματωμένο στις πολιτικές κατευθύνσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ - αποτελούν συνειδητή προσπάθεια απαξίωσης και εκφυλισμού των αγώνων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2009-10-14 00:00:00.0)
Αναγκαία η σύγκρουση με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων (2008-03-28 00:00:00.0)
Συγκρότησαν Επιτροπή Αγώνα (2005-12-10 00:00:00.0)
Συγκέντρωση αντίστασης και διαμαρτυρίας (2005-06-15 00:00:00.0)
Να δώσουμε ταξική απάντηση (2005-05-31 00:00:00.0)
Ελπιδοφόρο μήνυμα πάλης (2000-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ