Κυριακή 18 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Παραμάγαζο των τραπεζών με δικομματική ευθύνη

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία που παρουσιάζει ο σημερινός «Ρ», σχετικά με τον προσανατολισμό του Οργανισμού

Σε προωθημένο παραμάγαζο των τραπεζών έχουν μετατρέψει τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ. Ο ΟΕΚ τα τελευταία χρόνια λειτουργεί σαν «ατζέντης» των τραπεζών, καθώς στέλνει μαζικά τους δικαιούχους στα δόντια του τραπεζικού και κατασκευαστικού κεφαλαίου. Οι εισφορές των εργαζομένων - οι εισφορές των εργοδοτών αποτελούν μέρος της απλήρωτης εργασίας των εργαζομένων - χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση των πολιτικοοικονομικών συμφερόντων του κεφαλαίου.

Ο ΟΕΚ έχει πάψει να δίνει άτοκα δάνεια για πρώτη κατοικία. Οπως έχει πάψει εδώ και περίπου 3 χρόνια να αναθέτει έργα για την ανέγερση κατοικιών. Ο ίδιος ο προϋπολογισμός του Οργανισμού για το 2008 αποδεικνύει την απαξίωση του κατασκευαστικού έργου. Συγκεκριμένα, το 2008 προβλέπεται να διατεθούν περίπου 135 εκατομμύρια ευρώ για το κατασκευαστικό έργο, ενώ για το δανειοδοτικό το κονδύλι αγγίζει τα 550 εκατομμύρια ευρώ!

Δηλαδή, ο ΟΕΚ στέλνει τους δικαιούχους στις τράπεζες, συνεισφέροντας μόνο στην επιδότηση του επιτοκίου, το οποίο επίσης καταλήγει στα ταμεία των τραπεζικών ομίλων. Αυτό, βέβαια, σε τίποτα δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να διαφημίζει ως έργο δικό της ακόμα και αυτές τις ελάχιστες παροχές του ΟΕΚ, για να διατηρεί εγκλωβισμένες συνειδήσεις, παρά το γεγονός ότι δε δίνει δεκάρα για τον ΟΕΚ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Την ίδια ώρα, οι σκοτεινές υποθέσεις, μικρές ή μεγάλες, διαδέχονται η μια την άλλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ