Τρίτη 20 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΠΑΜΕ- 3ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
«Για τις αξίες της ζωής και του αθλητισμού»

Το σύνθημα «Μ' αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας» εμπλουτίστηκε και έγινε «Μέσα από τους αγώνες συνειδητοποιούμε και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, αναδεικνύουμε μια άλλη στάση ζωής», από όσους διοργανώνουν, συμμετέχουν και παρακολουθούν το 3ο τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνει η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ.

Και με αυτή την πρωτοβουλία τα ταξικά συνδικάτα διεκδικούν μια άλλη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και προβάλλουν μια διαφορετική - από την επικρατούσα - ιεράρχηση αξιών. Το Σάββατο έγινε (στο γήπεδο 5Χ5 του Δήμου Ιλίου) η πρώτη προκριματική φάση, με τη συμμετοχή 16 ομάδων. Εργαζόμενοι σε διάφορους χώρους και παιδιά από πέντε στεγνά θεραπευτικά προγράμματα, έπαιξαν μπάλα και διατράνωσαν τη θέλησή τους για μια άλλη πραγματικότητα. Απαρνήθηκαν τον ρόλο του θεατή - καταναλωτή, εναντιώθηκαν στην παθητικότητα και στον ατομικισμό. Εγιναν πρωταγωνιστές, ένιωσαν τη χαρά της συμμετοχής, βροντοφώναξαν (με τη στάση τους) ότι μια άλλη ζωή τους ανήκει και θα τη διεκδικήσουν.

«Βασικός στόχος του τουρνουά», μας είπε η Ελευθερία Καραπάνου (μέλος της Γραμματείας νέων ΠΑΜΕ και μέλος στο ΔΣ του ΣΕΑ), «είναι ν' αναδείξει τις αξίες της ζωής και την πραγματική διάσταση του αθλητισμού. Οτι αποτελεί δικαίωμα και όχι εμπόρευμα. Στόχος του είναι η υγεία, η ευεξία, το ατσάλωμα σώματος και χαρακτήρα και όχι το κέρδος. Στα όσα επικρατούν, αντιπροτείνουμε μια άλλη ποιότητα ζωής. Μια ζωή με αξίες, που υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων.

Συμμετέχουν εργαζόμενοι νέοι και παιδιά από θεραπευτικές κοινότητες, που με την παρουσία και την πράξη τους προβάλλουν μια άλλη στάση ζωής. Μακριά από φανατισμούς και ανταγωνισμούς, με κυρίαρχο προσανατολισμό τη συμμετοχή, τη χαρά του παιχνιδιού και τον σεβασμό εαυτών και αλλήλων. Μέσα από το παιχνίδι αναπτύσσεται το αίσθημα της συλλογικότητας, της αγωνιστικότητας, της συντροφικότητας. Εμπεδώνουν και συνειδητοποιούν ότι μέσα από τη συλλογική δράση έρχονται περισσότερα αποτελέσματα και κατακτήσεις».

Το επόμενο Σάββατο, στον ίδιο χώρο (Λεωφ. Χασιάς 130), θα γίνει η εξ αναβολής αναμέτρηση Συνδικάτο Φαρμάκου Αθήνας - «Στροφή», η δεύτερη προκριματική φάση (έχουν προκριθεί Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΓΕ, φοιτητές ΤΕΦΑΑ, Εργαζόμενοι Νέοι Ιλίου, Φλαμένγκο, Νόστος επανένταξη, Εμποροϋπάλληλοι, Νόστος «κλειστό», ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ) και τα ημιτελικά. Ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή (10 π.μ.) και θ' ακολουθήσει η απονομή του κυπέλλου αλλά και επαίνων συμμετοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ