Τετάρτη 21 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΗΛΕΙΑΣ
Πρωτοβουλίες δράσης από την Επιτροπή Αγώνα

Ημερίδα στις 4 Ιούνη, περιοδείες και συσκέψεις αποφασίστηκαν στη χτεσινή συγκέντρωση της επιτροπής

Eurokinissi

Με περιοδείες, συσκέψεις και εκδηλώσεις στις κατεστραμμένες περιοχές της Ηλείας συνεχίζει τις πρωτοβουλίες της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυροπλήκτων, προκειμένου οι πυρόπληκτοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους, να ζήσουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια.

Σε σύσκεψή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα προχτές το βράδυ, αποφάσισε επίσης να πραγματοποιήσει ημερίδα στη Ζαχάρω με θέμα: «Πυρκαγιές και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος» με συνδιοργανωτή την περιβαλλοντική κίνηση «Λαπίθας» την Τετάρτη 4 Ιούνη, να ζητήσει συνάντηση στο αμέσως επόμενο διάστημα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες της θα κορυφωθούν το τελευταίο 10ήμερο του Ιούνη.

Αυτή η ανάγκη για κλιμάκωση του αγώνα προβάλλει ακόμα πιο επιτακτικά μετά και την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντού, σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυροπλήκτων και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, ο οποίος όχι μόνο δε δεσμεύτηκε σε τίποτα που να έχει σχέση με τη στήριξη των πυροπλήκτων, αλλά αντίθετα έδωσε το πράσινο φως σε κατασκευαστικές εταιρείες να σπεύσουν στην περιοχή, για να εκμεταλλευτούν πρόγραμμα του Δ' ΚΠΣ ύψους 100.000.000 ευρώ.

«Τα πραγματικά μέτρα προστασίας για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους - συνεχίζουν στην ανακοίνωση - είναι άμεση καταβολή της αποζημίωσης στο 100% της πραγματικής ζημιάς στο αγροτικό, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, καθώς και στις εγκαταστάσεις. Είναι η διασφάλιση του εισοδήματος για όσο διάστημα χρειαστεί, ανάλογα με την καλλιέργεια, οι δωρεάν ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους η δωρεάν ανακατασκευή όλων των κατοικιών, αποθηκών και στάβλων ανεξάρτητα της χρήσης τους. Και, τέλος, να μην ισχύσει η Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία με τις απαγορεύσεις της στερεί από μεγάλη μερίδα μικρομεσαίων πυρόπληκτων αγροτοκτηνοτρόφων τη δυνατότητα αποζημίωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ