Τετάρτη 21 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΡΕΙΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ
Κοινή πάλη ενάντια στην ασυδοσία βιομηχάνων

Η συγκρότηση «Συντονιστικού Φορέων Θριασίου για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής», καθώς και συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης και κινητοποιήσεων αποφασίστηκε στην προχτεσινή σύσκεψη που διοργάνωσαν εργατικοί και μαζικοί φορείς του Θριασίου με ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή. Φορείς και κάτοικοι της περιοχής που συμμετείχαν στη σύσκεψη, όπως τόνισαν σε όλες τις τοποθετήσεις τους, πρέπει πλέον να μπουν μπροστά, να συσπειρωθούν σε κοινή πορεία και δράση ώστε να υπάρξει γενικός ξεσηκωμός του λαού της περιοχής, που θα αγκαλιάσει το σύνολο των οξυμένων προβλημάτων, ενάντια στην ασυδοσία των βιομηχάνων και των πολιτικών που τη στηρίζουν και τη διευκολύνουν.

Οπως τόνισε άλλωστε ανοίγοντας τη σύσκεψη ο Α. Λεβεντέρης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στους δήμους του Θριασίου: «Η παρέμβασή μας είναι αναγκαία σε μια περίοδο όπου είναι ορατές στο λαό του Θριασίου οι αρνητικές συνέπειες από την ασύδοτη δράση των βιομηχάνων με τη στήριξη κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αδιαφορώντας για τη ζωή των κατοίκων. Ευθύνες όμως έχει και η Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση που διευκολύνουν με αποφάσεις τους τη δράση των βιομηχάνων. Και ιδιαίτερα η δημοτική αρχή της Ελευσίνας που υποστηρίζεται από ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ, που με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που συνέταξε νομιμοποίησε παρανομίες και διευκολύνει σχέδια βιομηχανιών».

Στη συνέχεια, στην κεντρική εισήγηση ο Αντ. Χοροζάνης, πρόεδρος του Σωματείου Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ», αναφέρθηκε λεπτομερώς στα προβλήματα για τα οποία ο λαός πρέπει να αντιδράσει με κυριότερα:

  • Κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη «Χαλυβουργική».
  • Επέκταση ΠΕΤΡΟΛΑ.
  • Δημιουργία χώρου βιομηχανικών αποβλήτων στο Μελετάνι.
  • Ιδιωτικοποίηση διαχείρισης σκουπιδιών.
  • Κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στην παραλία Ασπροπύργου.
  • Γιγάντωση λιμανιού της Ελευσίνας.
  • Παραμονή ΤΙΤΑΝ μέσα στην πόλη της Ελευσίνας.
  • Επέκταση χωματερής Ανω Λιοσίων.

Ταυτόχρονα, έθεσε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης του Συντονιστικού, το οποίο μετά τις παρεμβάσεις και τη συζήτηση που ακολούθησε έγινε αποδεκτό και συγκεκριμένα:

1. Σύνταξη υπομνήματος και αποστολή του σε όλους τους αρμόδιους.

2. Πρώτη κινητοποίηση στις 5 Ιούνη, Ημέρα Περιβάλλοντος, με συγκέντρωση στο χώρο της ΠΕΤΡΟΛΑ.

3. Συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις του Θριασίου, που θα καταλήξουν σε κοινή μεγάλη κινητοποίηση το τελευταίο 10ήμερο του Ιούνη με πορεία από τη «Χαλυβουργική» μέχρι την ΠΕΤΡΟΛΑ.

4. Πλατιά εξόρμηση ενημέρωσης του λαού της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ