Πέμπτη 22 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Παιδεία, υγεία, πολιτισμός στον «902 TV»

Οι εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης θα είναι το θέμα της εκπομπής «Προεκτάσεις». Σε άλλες εκπομπές του σημερινού προγράμματος θα παρακολουθήσουμε θέματα για την υγεία και τον κινηματογράφο. Συγκεκριμένα θα δούμε:

Στις 18:00 «Εις υγείαν» σε επιμέλεια και παρουσίαση Ειρήνης Μπαλντίδη. Το ελληνικό Ιδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής (ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ) θέσπισε την 10η Μαΐου ως «Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Δυσκοιλιότητα», σε μία προσπάθεια να ενημερώσει το κοινό για το σημαντικό αυτό πρόβλημα υγείας. Το 20% έως 28% του πληθυσμού στη χώρα μας υποφέρει συχνά ή περιοδικά από δυσκοιλιότητα και από αυτούς, οι 6 στους 10 ταλαιπωρούνται για δύο ή περισσότερα χρόνια. Το 44% των πασχόντων από δυσκοιλιότητα σε ολόκληρο τον κόσμο, αντιμετωπίζει το πρόβλημα τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα. Παρόλα αυτά, τόσο διεθνώς όσο και στη χώρα μας, πολλοί λίγοι από αυτούς που βιώνουν το πρόβλημα, ζητούν ιατρική βοήθεια και ακόμη λιγότεροι ακολουθούν κάποια φαρμακευτική αγωγή, με το φόβο εθισμού ή τυχόν επιπλοκών. Τι ακριβώς συμβαίνει όμως, ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν από τη μη σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος και τι ακριβώς γίνεται με τα ηπακτικά και καθαρτικά φάρμακα; Στα ερωτήματα αυτά, απαντά ο καλεσμένος της εκπομπής Μανώλης Συμβουλάκης, γαστρεντερολόγος-ηπατολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του ελληνικού Ιδρύματος γαστρεντερολογίας και διατροφής.

Στις 22:00 «Προεκτάσεις». Ο δημοσιογράφος Κώστας Καραχάλιος στη σημερινή εκπομπή έχει καλεσμένους τον Νίκο Σοφιανό, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Γιάννη Ζιώγα, βουλευτή του ΚΚΕ. Θέμα της συζήτησης είναι οι εξελίξεις στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης και το κάλεσμα του ΚΚΕ στους πανεπιστημιακούς.

Στις 23:00 «CINE PLANO» με τους Κώστα Σταματόπουλο, σκηνοθέτη και Γιάννη Φραγκούλη, κριτικό κινηματογράφου. Στην εκπομπή θα προβληθεί συνέντευξη του Κριστό Ονερέ, του Γάλλου σκηνοθέτη που γυρίζει ταινίες σχετικά με το Παρίσι. Οπως δηλώνει στην εκπομπή, η ταινία «Τραγούδια Αγάπης» «αν και έχει γυριστεί το 2007, δείχνει το Παρίσι έτσι όπως δεν μπορεί να το δει πλέον κανένας, γιατί όλα έχουν αλλάξει μετά την πολιτική Σαρκοζί». Ακόμη, θα υπάρξει αφιέρωμα στον Ιάπωνα σκηνοθέτη Χιρόσι Τεσιγκαχάρα, ο οποίος έχει δημιουργήσει πολύ καλές ταινίες που μιλούν για την Ιαπωνία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν έχει αλλάξει εντελώς το σκηνικό και η χώρα έχει μπει σε μια άλλη πραγματικότητα, αυτή της υποταγής και έχει γίνει δορυφόρος των ΗΠΑ. Στην εκπομπή θα παρουσιαστεί DVD με θέμα τις κινητοποιήσεις στη Γένοβα το καλοκαίρι του 2002. Το σημαντικό αυτό ντοκουμέντο έχει γυριστεί από αρκετούς Ιταλούς σκηνοθέτες και έχει συντονιστεί από τον Ετόρε ντε Σκόλα. Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια ενώ το εξαιρετικό μοντάζ, αποδίδει τη φρίκη της καταστολής του αστυνομικού κράτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ