Σάββατο 24 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΛΗΣΤΕΥΑΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ με πρόσχημα αστυνομικό έλεγχο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, προχτές το πρωί, δύο αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης εκτελούσαν υπηρεσία με το περιπολικό τους στην Αθήνα. Ελεγξαν δύο μετανάστες από το Πακιστάν, οι οποίοι βρίσκονται νόμιμα στην Ελλάδα. Ομως, το «μακρύ χέρι» των αστυνομικών οργάνων προχώρησε μέχρι τις τσέπες των αλλοδαπών και τους έκλεψαν 187,40 ευρώ. Οπως διαπιστώθηκε, οι δράστες στις 30 Μάρτη και στις 18 Απρίλη, με παρόμοιους τρόπους, ανάγκασαν πολίτες τους οποίους υπέβαλαν σε έλεγχο, να τους δώσουν 270 ευρώ, προκειμένου να μην εφαρμόσουν σε βάρος τους αυτόφωρη διαδικασία για διάφορες ποινικές παραβάσεις.

ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ: Τη γνωστοποίηση των ονομάτων που εμπλέκονται σε σπείρες παιδικής πορνογραφίας - σε εφαρμογή του νόμου 3625/2007 - ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης από τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών, με αφορμή το γεγονός ότι τις μέρες αυτές συνελήφθησαν «ευυπόληπτα» άτομα σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, χωρίς τα ονόματά τους να δημοσιευτούν. Ο υπουργός ζητά από τους εισαγγελικούς λειτουργούς να προβαίνουν στην έκδοση διάταξης, με την οποία να επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των ονομάτων των εμπλεκομένων στα εγκλήματα παιδικής πορνογραφίας.

ΤΡΟΧΑΙΟ: Σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με ταξί σημειώθηκε χτες το πρωΐ στον Αγιο Δημήτριο, στη συμβολή των οδών Γεωργίου Κονδύλη και Θεμιστοκλή Σοφούλη. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά ένα 4χρονο παιδί, που μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία».

ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ: Σε «πόλεμο» του υποκόσμου αποδίδει η Αστυνομία την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, μεγάλης ισχύος, που εξουδετερώθηκε χτες τα ξημερώματα στο Χαϊδάρι. Ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε στις 2.30 τα ξημερώματα έξω από κατάστημα εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη λεωφόρο Αθηνών 236 που ανήκει σε άτομο το οποίο έχει καταδικαστεί σε 14 χρόνια φυλάκιση και βρίσκεται στις φυλακές. Το μηχανισμό τοποθέτησαν δύο άγνωστοι, οι οποίοι προσπάθησαν να τον πυροδοτήσουν, αλλά έγιναν αντιληπτοί και έφυγαν χωρίς να τα καταφέρουν. Η βόμβα, που εξουδετερώθηκε δύο ώρες αργότερα από πυροτεχνουργούς, αποτελούνταν από δύο πυροκροτητές, βραδύκαυστο φιτίλι και περίπου τέσσερα κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας.

ΠΡΩΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: Για πάνω από 20 μέρες πραγματοποιεί απεργία πείνας η Μαρία Μαργαρίτη - Φώλια, πρώην δικαστικός, έξω από τον Αρειο Πάγο. Διαμαρτύρεται με αυτόν τον τρόπο για την άδικη - όπως τη χαρακτηρίζει - αποπομπή της από το Δικαστικό Σώμα, μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου το 2002.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ