Σάββατο 24 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στις άλλες πόλεις

Στη Θεσσαλονίκη δυναμικό «παρών» έδωσαν 6 φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικώντας την κατάργηση του νόμου - πλαισίου και τη μη εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 36/05. Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Χημείου, πορεύτηκαν μέχρι το άγαλμα του Βενιζέλου, όπου συναντήθηκαν με τους σπουδαστές ΣΤΕΦ και ΣΤΕΤΡΟΔ του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ξεχωριστή στιγμή στην πορεία ήταν όταν οι φοιτητές έφτασαν έξω από το αμερικανικό προξενείο όπου και διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στο πρόγραμμα «πρακτικής άσκησης του ΝΑΤΟ» μέσα στα πανεπιστήμια. Η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε Συντονιστικό στην αίθουσα του Φυσικού. Συγκεντρώσεις έγιναν επίσης σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Κοζάνη, ενώ εξορμήσεις έγιναν σε Φλώρινα, Καστοριά.

Απάντηση στην αντιδραστική, αντιεκπαιδευτική πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ έστειλαν και οι φοιτητές και σπουδαστές από την Κρήτη με τις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν χτες το μεσημέρι σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά.

Συγκεκριμένα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα Χανιά στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και στο Ηράκλειο την ίδια ώρα στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ ακολούθησε και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Συγκέντρωση και πορεία έγινε επίσης και στο Ρέθυμνο με αποφάσεις των ΔΣ των σχολών του Συλλόγου Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Φιλοσοφικής, Οικονομικού και Ψυχολογίας. Επίσης συμμετείχαν και οι σχολές του ΤΕΙ στο Ρέθυμνο.

Κινητοποιήσεις έγιναν χτες και από φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο - στη συγκέντρωση έξω από το κτίριο «Παπαστράτου» και στην πορεία που ακολούθησε συμμετείχαν φοιτητές από τις σχολές Αρχιτεκτόνων, Δασκάλων, Ειδικής Αγωγής, Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής - καθώς και από σπουδαστές των ΤΕΙ στη Λάρισα, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εβραίων και έκαναν πορεία προς την κεντρική πλατεία της πόλης.

Ανάλογες κινητοποιήσεις είχαν πραγματοποιήσει, προχτές, φοιτητές των ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα και της Κτηνιατρικής στην Καρδίτσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ