Σάββατο 24 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Καλούμε όλο το λαό να δώσει αποφασιστική απάντηση

Από το χώρο της χτεσινής συγκέντρωσης των φοιτητών και των σπουδαστών, στο κέντρο της Αθήνας, ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, δήλωσε:

«Το ΚΚΕ, το καταλαβαίνει και ο κόσμος, είναι το μόνο κόμμα που διαφωνεί επί της ουσίας με το νόμο - πλαίσιο, που αυτή τη στιγμή υλοποιεί η κυβέρνηση. Διαφωνεί με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση - αυτό το περιβόητο κυβερνητικό σοκ - που στόχο έχουν να ενισχύσουν, ακόμα παραπέρα, την πλουτοκρατία και να αποκλείσουν από την ανώτατη εκπαίδευση τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, της εργατικής τάξης, των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων.

Εμείς καλούμε όλο το λαό να δώσει μια αποφασιστική απάντηση, δυναμώνοντας το κίνημά του. Να δώσει μια αποφασιστική απάντηση ενάντια σε όλα αυτά τα μέτρα, απ' τα οποία κανένα συμφέρον δεν έχει η λαϊκή οικογένεια. Εχουν συμφέρον οι επιχειρήσεις που οικονομούν τρελά κέρδη, μέσω της έρευνας από τα πανεπιστήμια. Εχουν συμφέρον οι πλουτοκράτες, ο ΣΕΒ. Δεν έχει συμφέρον η λαϊκή οικογένεια που βλέπει τι τραβάει κάθε μέρα, που βλέπει τι τραβάει κάθε μήνα που ξοδεύει πάνω από 1.000 ευρώ για να σπουδάσει τα παιδιά της και το επόμενο διάστημα θα δίνει ολοένα και περισσότερα».

Στημένο παιχνίδι

Σε ερώτηση δημοσιογράφου «για τις άλλες νεολαίες και φοιτητικές παρατάξεις που είναι και αυτές κατά του νόμου - πλαισίου, αλλά ακολουθούν άλλες τακτικές, όπως είδαμε χτες (σ.σ. προχτές) στο ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας», ο Γ. Πρωτούλης σχολίασε:

«Εμείς από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε ένα στημένο παιχνίδι που γίνεται με τα εκδοτικά συγκροτήματα, με την κυβέρνηση και διάφορες ομάδες και γκρούπες που είναι πρόθυμες να παίξουν σε αυτό το παιχνίδι. Αυτό το παιχνίδι είναι να εμφανιστεί το πανεπιστήμιο και το φοιτητικό κίνημα με εικόνες χάους, βιβλικής καταστροφής, να εμφανιστεί το φοιτητικό κίνημα σαν ένα αντιδημοκρατικό κίνημα, κάποιων παράξενων και μυστήριων. Αυτά τα στοιχεία δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα, αμαυρώνουν και δυσφημούν το φοιτητικό κίνημα.

Οσο για το εάν κάποιες νεολαίες είναι ενάντια στο νόμο - πλαίσιο πρέπει καταρχήν να ξεκαθαρίσουν τα κόμματά τους, και ιδιαίτερα ο ΣΥΝ, εάν είναι με το νέο νόμο - πλαίσιο ή εάν είναι ενάντια στο νέο νόμο - πλαίσιο. Πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν οι καθηγητές του στηρίζουν το νόμο - πλαίσιο ή όχι. Πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν είναι υπέρ της εφαρμογής του νόμου - πλαισίου με τις πρυτανικές εκλογές ή όχι. Τα υπόλοιπα είναι αστεία για μικρά παιδιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ