Τετάρτη 28 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανασφάλιστοι, χωρίς περίθαλψη καλλιτέχνες

Η υγειονομική περίθαλψη των καλλιτεχνών είναι το θέμα της Επίκαιρης Ερώτησης της βουλευτή του ΚΚΕ, Εύας Μελά, προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οπως είναι γνωστό, το έργο των εικαστικών, των ποιητών, συγγραφέων και άλλων καλλιτεχνών παραμένει ανασφάλιστο. «Από το 1985 έως και το 2007», όπως τονίζεται στην Επίκαιρη Ερώτηση, «με υπουργική απόφαση ίσχυε χορήγηση δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης για τα ανασφάλιστα μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, όπως και για λογοτέχνες κ.ά., ανεξαρτήτως των οικονομικών τους στοιχείων. Αυτές οι κατηγορίες των καλλιτεχνών καλύπτονταν από τα Δημόσια Νοσοκομεία για όσο διάστημα ήταν ανασφάλιστοι».

Ομως, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Υγείας, από το Γενάρη του 2008 «οι αιτούντες παροχή κοινωνικής προστασίας και βιβλιάρια υγείας ανασφαλίστων... θα πρέπει... να τελούν σε κατάσταση ένδειας...». Αυτό έχει ως συνέπεια οι Νομαρχίες να μη χορηγούν πλέον βιβλιάρια υγείας στους ανασφάλιστους καλλιτέχνες.

Η βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό «τι μέτρα θα πάρει, άμεσα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η σχετική εγκύκλιος. Αν θα εκδώσει άμεσα ειδική Υπουργική Απόφαση με την οποία θα χορηγεί προσωρινά βιβλιάριο υγείας στους ανασφάλιστους καλλιτέχνες έως την οριστική λύση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού τους προβλήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ