Πέμπτη 29 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Η αντιδραστική κυβέρνηση της Κολομβίας «επικήρυξε» τη σορό και το μέρος ενταφιασμού του Μανουέλ Μαρουλάντα Βέλες, του θρυλικού ηγέτη των Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας (FARC), που πέθανε όπως ανακοίνωσε η οργάνωση από φυσικό θάνατο στις 26 Μάρτη, με 5 εκατομμύρια πέσος, δηλαδή περίπου 2,8 εκατομμύρια δολάρια. Προφανώς φοβούνται τον ιστορικό ηγέτη των FARC ακόμη και νεκρό...

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Νέο βίντεο της «Αλ Κάιντα», σύμφωνα με το FBI, με το οποίο καλεί τους οπαδούς της να χρησιμοποιήσουν βιολογικά, χημικά και πυρηνικά όπλα εναντίον της Δύσης.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη, δήλωσε ότι θα φροντίσει να περιορίσει το μέγεθος του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου εάν εκλεγεί και φθάσει στο Λευκό Οίκο.

ΟΤΑΒΑ.-- Η εξαχρείωση στο μεγαλείο της! Ζευγάρι από το Βανκούβερ του Καναδά ήθελε να πουλήσει το μόλις επτά ημερών κοριτσάκι του μέσω Ιντερνετ για 10.000 δολάρια, ανακοίνωσε η καναδική αστυνομία. Την Κυριακή μόλις, η γερμανική αστυνομία συνέλαβε ζευγάρι στη Βαυαρία που είχε βάλει αγγελία μέσω Ιντερνετ για να πουλήσει το επτά μηνών αγοράκι τους έναντι ενός ευρώ.

ΡΩΜΗ.-- Εξαιρετικά ανησυχητικό χαρακτηρίζει σε έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία το «κλίμα διακρίσεων» που επικρατεί στην Ιταλία. Σύμφωνα με την οργάνωση, ιδιαίτερα η κυβέρνηση, μετά και από τα νέα μέτρα για τους μετανάστες που ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα, νομιμοποιεί την ολοένα και μεγαλύτερη χρήση ρατσιστικής γλώσσας και μέτρων.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Ολοκληρώθηκε χτες η ψηφοφορία που επικύρωσε την κατάργηση της μοναρχίας από τη νεοεκλεγείσα Βουλή στο Νεπάλ. Ο ηγέτης του Μαοϊκού ΚΚ που κέρδισε τις εκλογές χαρακτήρισε το γεγονός νίκη του λαού, μετά από 247 χρόνια. Στο βασιλιά της χώρας δόθηκε περιθώριο δύο βδομάδων να μεταφέρει τα προσωπικά του πράγματα και να αποχωρήσει από το παλάτι.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Πάνω από 14 νεκροί και 59 τραυματίες είναι ο απολογισμός πτώσης λεωφορείου σε χαράδρα στο Αφγανιστάν. Ακόμα έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν χτες σε δύο επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στην επαρχία Χοστ και στην επαρχία Χελμάντ.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Πάνω από 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των καταρρακτωδών βροχών στην Κίνα, την περασμένη βδομάδα και 4.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, στις επαρχίες, Χουνάν, Χουμπέι και Γκουανσί. Στο μεταξύ, ο νεότερος απολογισμός του σεισμού των 7,9 ρίχτερ φτάνει τους 68.109 και οι αγνοούμενοι τους 19.851. Παράλληλα, πάνω από 160.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στην επαρχία Σιτσουάν λόγω επικινδυνότητας ενός ασταθούς φράγματος που δημιουργήθηκε από το σεισμό των 7,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ