Σάββατο 31 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
Επιλογές
Εικαστικές περιπλανήσεις

«Πετρόψαρα» έργο του Περικλή Γουλάκου
«Πετρόψαρα» έργο του Περικλή Γουλάκου
«Νυχτερινή βάρδια - Ναυπηγεία Περάματος» τιτλοφορείται η έκθεση έργων του Γιώργου Σαλταφέρου, που παρουσιάζεται στο «Αέναον» (Κατεχάκη 70).

«Παλιά και νέα έργα» ζωγραφικής του Γιάννη Χαΐνη φιλοξενεί (έως 17/6) η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα Δ12, Πειραιώς 100, Γκάζι). Ο Γ. Χαΐνης σπούδασε νομικά και από το 1950 ζωγραφική και χαρακτική στην ΑΣΚΤ, με δασκάλους τους: Ο. Αργυρό, Γ. Μόραλη και Γ. Κεφαλληνό. Συνέχισε σπουδές στη Γαλλία. Το 1961 ίδρυσε την «Ομάδα Τέχνης α», όπου προσχώρησαν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες, επιχειρώντας να φέρει σε επαφή το ευρύ κοινό με τη μοντέρνα τέχνη, οργανώνοντας εκθέσεις, προβολές ταινιών και διαφανειών, καθώς και ανοιχτές συζητήσεις στην Αθήνα και την επαρχία. Η δικτατορία διέλυσε την ομάδα και ο δημιουργός ξαναπήγε στο Παρίσι. Χαρακτηριστικό των έργων του αποτελεί η χρήση γεωμετρικών και γραφιστικών συμβόλων. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί (3/6, 11/6) συζήτηση με θέμα «Το θεσμικό καθεστώς της Τέχνης σήμερα».

Στην αίθουσα «Σκουφά» (Σκουφά 4), φιλοξενείται έκθεση έργων της Λέας Ρουσοπούλου. Πρόκειται για γλυπτά από σίδερο και γυαλί.

Εργα 17 γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών εμπνευσμένα από τη θάλασσα και τον έρωτα φιλοξενούνται στο Μουσείο Βορρέ (Παιανία). Με τίτλο «Αλμύρα στα 1000» εκτίθενται δημιουργίες των: Μαριλένας Ζαμπούρα, Περικλή Γουλάκου, Δημήτρη Ανδρεαδάκη, Θοδωρή Δασκαλάκη, Γιώργου Καζάζη, Γιάννη Λασηθιωτάκη κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ