Τρίτη 3 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ «ΑΠΟΑΣΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ»
Απολύθηκε συνδικαλιστής στην εταιρεία «Κλίμακα»

Η εργοδοσία του κοινοποίησε την απόλυση αφού πρώτα τον μήνυσε

Την απόλυση του Γιάννη Αλεξάκη, γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα Υγείας νομού Κέρκυρας, που εργαζόταν σαν νοσηλευτής σε ένα από τα δυο οικοτροφεία ενηλίκων της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κλίμακα» στην Κέρκυρα (δραστηριοποιείται στην «αποασυλοποίηση»), καταγγέλλουν οι συνάδελφοί του. Ο λόγος ήταν ότι το Σωματείο, με υπόμνημά του προς το υπουργείο Υγείας - το οποίο κοινοποίησε προς τους βουλευτές και τους φορείς της Κέρκυρας - περιέγραφε την κατάσταση που επικρατεί στα δύο οικοτροφεία και έκανε λόγο για παραβιάσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η εταιρεία μάλιστα είχε μηνύσει το συνδικαλιστή πριν τον απολύσει.

Σύμφωνα με το υπόμνημα, στα δύο οικοτροφεία διαμένουν συνολικά 30 ενήλικες - που ήταν τα πιο βαριά περιστατικά στο ψυχιατρείο της Κέρκυρας και το οποίο συρρικνώθηκε στο επίπεδο των επειγόντων περιστατικών. Και τα δύο οικοτροφεία λειτουργούν πια - λόγω παραιτήσεων - χωρίς ψυχολόγους. Οπως καταγγέλλεται, μέσα απ' τις απολύσεις ή τον εξαναγκασμό σε παραίτηση, σήμερα απασχολούνται εργαζόμενοι με τρίμηνες ή εξάμηνες συμβάσεις και όχι περισσότεροι από 17 σε κάθε οικοτροφείο.

Στο υπόμνημά τους οι εργαζόμενοι κατάγγειλαν ακόμα ότι η «Κλίμακα» ανέθεσε μόνο προφορικά στις Επιτροπές Οικονομικής Διαχείρισης των Οικοτροφείων την πραγματοποίηση ποικίλων εξόδων από τις συντάξεις των ηλικιωμένων ενοίκων, «δίχως έγγραφη απόφαση του ΔΣ της Εταιρείας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που συγκροτούν την Επιτροπή να είναι εκτεθειμένοι σε κάθε κακόπιστο και κακόβουλο». Επίσης, καταγγέλλεται ότι η εργοδοσία έκοψε ένα επίδομα για το οποίο υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη της Επιθεώρησης Εργασίας ότι πρέπει να καταβάλλεται. Μάλιστα πριν 15 μέρες η εργοδοσία απέλυσε για τις διαμαρτυρίες της, την εργαζόμενη Ελένη Ρουμπά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ