Τρίτη 3 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 51
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ξαφνικός... άνεμος ο Μπολτ

Νέο κάτοχο έχει από τα ξημερώματα της Κυριακής το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα. Ο Τζαμαϊκανός Ουσάιν Μπολτ είναι πλέον ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο, αφού διήνυσε την κούρσα της μίας ανάσας σε 9,72'', καταρρίπτοντας το 9,74'' που κατείχε ο συμπατριώτης του Ασάφα Πάουελ. Η σπουδαία επίδοση σημειώθηκε στο Γκραν-Πρι στίβου της Νέας Υόρκης υπό τη χορηγία μεγάλης πολυεθνικής αθλητικών ειδών και προκάλεσε έκπληξη για πολλούς λόγους. Καταρχήν γιατί ο αθλητής δεν ανήκε στα λεγόμενα φαβορί, αφού και ο ίδιος δήλωνε σαν αγώνισμά του τα 200μ. Επίσης το γεγονός ότι οι αγώνες εξαιτίας βροχόπτωσης καθυστέρησαν να αρχίσουν 40' πράγμα που σημαίνει και άμεσο επηρεασμό των αθλητών από το συμβάν που μείωνε τις πιθανότητες σπουδαίων επιδόσεων.

«Δεν είχα ως στόχο να κάνω ρεκόρ, αλλά μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία κι έτρεξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Μεγάλος μου στόχος είναι ένα χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Δεν μπορεί να συγκριθεί ένα ρεκόρ με ένα μετάλλιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπολτ μετά την επιτυχία του.

Ας σημειωθεί ότι στην ίδια κούρσα το φαβορί του αγωνίσματος και ένας εκ των βασικών υποψηφίων ακόμα και για το χρυσό μετάλλιο στο Πεκίνο, ο Τάισον Γκέι, τερμάτισε στη δεύτερη θέση με χρόνο 9.85''.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ