Τρίτη 3 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 51
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΤΕΛΙΚΟΙ
Επεισοδιακή ισοφάριση

Σε πέμπτο τελικό στο ΟΑΚΑ θα λύσουν τελικά τις... διαφορές τους, σχετικά με το ζήτημα του φετινού πρωταθλητή Ελλάδας στην Α1 ανδρών, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Μετά την επικράτηση των «ερυθρολεύκων» με 59-57 στο ΣΕΦ, που τους έδωσε το δικαίωμα να ισοφαρίσουν σε 2-2 τις νίκες, πλέον τα ...ψέματα για τους δύο αντίπαλους αναμένεται να τελειώσουν την Τετάρτη, στο πλέον καθοριστικό παιχνίδι της σειράς των τελικών. Ωστόσο εκείνο που μένει παρά το συγκλονιστικό αγωνιστικά παιχνίδι είναι η ατμόσφαιρα του άκρατου φανατισμού που επικράτησε και στο ΣΕΦ και είχε σαν αποτέλεσμα την 50λεπτη διακοπή του παιχνιδιού, περίπου 5' μετά την έναρξή του. Αιτία η ρίψη αντικειμένων και καπνογόνων (το ένα προκάλεσε και μικρή φωτιά πίσω από τον πάγκο των φιλοξενούμενων), ενώ χτυπήθηκε και ο ένας εκ των διαιτητών του παιχνιδιού, ο Στέλιος Κουκουλεκίδης. Αμέσως μετά, το διαιτητικό τρίο αποχώρησε για τα αποδυτήρια και ζήτησε την εκκένωση των κερκίδων προκειμένου να συνεχιστεί η αναμέτρηση, κάτι το οποίο δεν έγινε μετά από παρέμβαση και της Αστυνομίας, που θεώρησε δύσκολο το εγχείρημα (ιδιαίτερα στο χρόνο που ζητούσαν οι διαιτητές περίπου 30'). Αν και μετά το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς απρόοπτα, το φύλλο αγώνας «καίει» τον Ολυμπιακό για τη συμπεριφορά των οπαδών του.

Στο αγωνιστικό επίπεδο οι γηπεδούχοι αν και έκαναν τα εύκολα δύσκολα, κατάφεραν τελικά να πάρουν αυτό που ήθελαν. Αν και είχαν το «πάνω χέρι» στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού (22-17, 38-27, 46-38), ένα... μπλακ άουτ στην απόδοσή τους ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει στα ίσια τη νίκη (55-57, 1.42' πριν το τέλος). Ωστόσο, η προσοχή στην άμυνα από πλευράς γηπεδούχων και οι αψυχολόγητες ατομικές ενέργειες των φιλοξενουμένων στην επίθεση, διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

  • Τη μεγάλη επιστροφή στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης πραγματοποίησε ο Πανιώνιος που επικρατώντας και στο κλειστό του Αγ. Θωμά του Αμαρουσίου με 96-84 ισοφάρισε το σκορ στις νίκες σε 2-2 και πλέον πήρε την υπόθεση στα χέρια του, αφού το 5ο παιχνίδι θα γίνει στο Ελληνικό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ