Σάββατο 7 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΕΑ ΚΑΙ ΔΣΕ
Σε νέα δράση για τα οράματα της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 31.5.2008, στην Αθήνα στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, το 3ο Συνέδριο του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που, μετά από μια πορεία ανάπτυξης με δεκάδες παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, αποφάσισε, ομόφωνα, την οργανωτική ένταξή του στις γραμμές της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης -ΠΕΑΕΑ.

Η ένταξη του Συλλόγου στην ΠΕΑΕΑ, όπου άλλωστε συμμετείχαν ως ισότιμα τα μέλη του σε όλα τα Παραρτήματα της χώρας αλλά και στα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ, κρίθηκε ομόφωνα ως αναγκαία για τη συνέχιση της πάλης για τα ιδανικά και τα οράματα της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, παίρνοντας υπόψη και τις συνθήκες που διαμορφώνει ο «πανδαμάτωρ χρόνος» για τους αγωνιστές της Αντίστασης.

Οπως τόνισε και στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ - και αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - Γρηγόρης Τουγλίδης, η απόφασή μας για την οργανωτική ένταξη του Συλλόγου στην ΠΕΑΕΑ, όπου εντάσσονται και όλες οι ΕΑΜογενείς αντιστασιακές οργανώσεις, θα δώσει νέα δυναμική στη δράση των Απογόνων και Φίλων της Αντίστασης και του ΔΣΕ. Στη δράση για την ανάδειξη και εκπλήρωση των αξιών και των οραμάτων της Εθνικής Αντίστασης για την οποία πάλεψαν οι αγωνιστές της. Και θα δώσει νέα πνοή στην πάλη για τα σύγχρονα κοινωνικά και λαϊκά αιτήματα των εργαζομένων.


Στην εισήγησή του, τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου όσο και οι σύνεδροι που πήραν το λόγο, αναφέρθηκαν στη δράση της προηγούμενης περιόδου για την ικανοποίηση των αιτημάτων της Αντίστασης και των αγωνιστών της που παραμένουν ακόμα άλυτα εξαιτίας της αρνητικής στάσης των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πριν. Αναφορά έγινε στις δεκάδες εκδηλώσεις για να τιμήσουν τους ήρωες αγωνιστές της ΕΑ και του ΔΣΕ. Στο σχετικό ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα, επισημαίνεται πως, σήμερα όσο ποτέ, είναι ανάγκη να συνεχιστεί ο αντιιμπεριαλιστικός αντιμονοπωλιακός αγώνας, ενισχύοντας τον αγώνα του ΚΚΕ και του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, από τους Απογόνους και Φίλους της Αντίστασης.

Από μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ χαιρέτισε ο Σπύρος Στριφτάρης τονίζοντας την ανάγκη συνέχισης του αγώνα για τα ιδανικά και τα οράματα της Εθνικής μας Αντίστασης, για την ικανοποίηση των αιτημάτων της Αντίστασης και των αγωνιστών της, όπως και για την ικανοποίηση των αιτημάτων των μαχητών του ΔΣΕ, τη δημιουργία Μνημείων και Μουσείων της ΕΑ κλπ. Επίσης, χαιρέτισαν ο πρόεδρος της ΠΕΕΠΠ Γρ. Φώτου, ο ΓΓ της ΠΕΑΕΑ Ηλίας Ξυδέας, ο Γιώργης Μωραΐτης, πρόεδρος της ΠΟΑΟ, ο Β. Φυτσιλής κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ