Σάββατο 7 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Απειθαρχία στο ξεπούλημα του ΣΕΜΠΟ

Με τους λιμενεργάτες συζήτησε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια περιοδείας της στο χώρο

Σε «απειθαρχία και ανυπακοή απέναντι στις εγκληματικές πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων», «απέναντι συνολικά στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική», κάλεσε τους λιμενεργάτες του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά ΑΕ η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, στη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας της στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων. Δηλαδή, την κύρια πύλη του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου της χώρας, την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ, με συνένοχο το ΠΑΣΟΚ, παραδίδει στα σαγόνια του μονοπωλιακού κεφαλαίου και στην προκειμένη περίπτωση στην πολυεθνική κινεζική εταιρεία «Cosco». Μαζί με την Δ. Μανωλάκου, ήταν η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ και άλλα στελέχη της ΚΟΠ.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος συναντήθηκε με τους λιμενεργάτες τα χαράματα στο χώρο που «τσουρμάρονται». Από τους εργαζόμενους εκφράστηκε με έντονο τρόπο η οργή τους για το «έγκλημα» που συντελείται, όπως ειπώθηκε από τους ίδιους, σε βάρος του λιμανιού, αλλά και η έλλειψη πλέον εμπιστοσύνης απέναντι στις συνδικαλιστικές ηγεσίες του χώρου, τις οποίες αποτελούν ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ. Εργαζόμενος ανέφερε χαρακτηριστικά για τις ηγεσίες αυτές: «Βλέπουμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Είμαστε μέσα στην αβεβαιότητα. Δεν ξέρουμε αν προχωράμε σωστά ή μήπως πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο...».

Η Δ. Μανωλάκου ανέφερε ότι από την ιδιωτικοποίηση του ΣΕΜΠΟ ο μόνος που κερδίζει είναι το κεφάλαιο, ενώ για τους εργαζόμενους η κατάσταση θα γίνει εφιαλτική. Ξεκαθάρισε ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ μαζί ξεκίνησαν το έγκλημα, ενώ ο ΣΥΝ ασχολείται μόνο με τη διαχείριση και το τίμημα. «Ποιος μπορεί να αποτιμήσει το λιμάνι; Σημασία - τόνισε - δεν έχει πόσο πουλάνε. Το λιμάνι είναι λαϊκή περιουσία και πρέπει να ανήκει στους εργαζόμενους».

Δείχνοντας ποιος είναι ο δρόμος που φέρνει αποτελέσματα, επισήμανε: «Οι εργαζόμενοι μόνο με αγώνες κερδίζουν. Χάνουν όταν σκύβουν το κεφάλι. Μην καταθέσετε τα όπλα. Απειθαρχία και ανυπακοή στη συμφωνία παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ, στη βάρβαρη πολιτική». Κατέθεσε την πρόταση, οι εργαζόμενοι να απομονώσουν τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες, οι οποίες κρατούν σε ανώδυνα πλαίσια τον αγώνα που δίνουν από τις 5 Γενάρη οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους καταρχήν με κλάδους εργαζομένων που τους αφορά η δραστηριότητα του λιμανιού και να αναδείξουν πλαίσιο που να θέτει ορθά κοφτά, λιμάνια εξ ολοκλήρου στο Δημόσιο, στην υπηρεσία του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ