Σάββατο 7 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΣΕΠ - ΤΕΙ
Πρόθυμοι να βάλουν «πλάτες» στην κυβερνητική πολιτική

Η προθυμία της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΟΣΕΠ - ΤΕΙ (εκπαιδευτικοί στα ΤΕΙ) να βάλει ακόμα μια φορά πλάτη για να εφαρμοστεί η κυβερνητική πολιτική αναδείχτηκε και στο χτεσινό ενδιάμεσο συνέδριο της Ομοσπονδίας για τον απολογισμό και προγραμματισμό δράσης. Οπως παλιότερα η ηγεσία της ΟΣΕΠ (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) έχει βάλει πλάτες για την εφαρμογή της λεγόμενης «ανωτατοποίησης», έτσι και τώρα «υποκλίνεται» στο νομοσχέδιο που τους δίνει τη δυνατότητα διενέργειας αυτόνομων μεταπτυχιακών και ζητάει «μετονομασία» των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια που δήθεν θα «ολοκληρώσει την ανωτατοποίηση» των ΤΕΙ...

Αδιαφορώντας πλήρως για το επίπεδο των σπουδών και των πτυχίων, που είναι ήδη υποβαθμισμένο και θα τσακιστεί με την εφαρμογή του συνόλου των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, η ηγεσία της ΟΣΕΠ - ΤΕΙ στέκεται σε στενά συντεχνιακά ζητήματα, αποπροσανατολίζει, σπέρνει αυταπάτες περί αναβάθμισης της... ταμπέλας των ΤΕΙ και αδυνατίζει το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Αποκαλυπτική του ρόλου που έχει αναλάβει να παίξει η πλειοψηφία της ΟΣΕΠ στο πλευρό της κυβέρνησης είναι και η στάση της απέναντι στα ψηφίσματα που κατέθεσε η Πανεπιστημονική: Αρνήθηκαν να στηρίξουν το ψήφισμα για να μην εφαρμοστούν οι αντιδραστικοί εσωτερικοί κανονισμοί και επίσης αρνήθηκαν να καταδικάσουν τα «λοκ άουτ» στα οποία προχωρούν οι διοικήσεις των ΤΕΙ απέναντι στους αγώνες του σπουδαστικού κινήματος... Φαίνεται, δηλαδή, ότι πρόθεση της πλειοψηφίας της ΟΣΕΠ είναι να φέρει τους καθηγητές σε σύγκρουση με τους σπουδαστές.

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Πανεπιστημονικής, η πλειοψηφία «των παρατάξεων που στηρίζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα ουσιαστικά προβλήματα, αλλά αντίθετα βάζει πλάτη για να υλοποιηθεί η αντιδραστική αντιλαϊκή πολιτική, διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή της μαζί με τις διοικήσεις των ιδρυμάτων» και υπογραμμίζεται ότι «οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν βαριές ευθύνες για τη συνειδητή απαξίωση και τον εκφυλισμό των συνδικαλιστικών οργάνων και των συλλογικών διαδικασιών προκειμένου να μην έχουν εμπόδια στο έργο τους».

Η Πανεπιστημονική τονίζει ότι «η λύση των προβλημάτων μας απαιτεί ρήξη, σύγκρουση, ανατροπή της ακολουθούμενης πολιτικής, τόσο στην εκπαίδευση όσο και γενικότερα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκπαίδευση που έχει ανάγκη ο λαός μας και ιδιαίτερα η νεολαία. Για την εκπαίδευση που θα υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τον πλουτισμό των λίγων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ