Τετάρτη 11 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
«Μουσάραφ παραιτήσου»

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΛΟΝΔΙΝΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Νέες κινητοποιήσεις πραγματοποιούν από χτες χιλιάδες δικηγόροι του Πακιστάν, σε όλη τη χώρα, απαιτώντας την παραίτηση του Προέδρου Περβέζ Μουσάραφ, την αποκατάσταση των δικαστών που καθαιρέθηκαν από τις θέσεις τους στις προεδρικές εκλογές. Τη δεδομένη χρονική στιγμή των προεδρικών εκλογών, ο Π. Μουσάραφ προκειμένου να νομιμοποιήσει την υποψηφιότητά του στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, όντας ταυτόχρονα επικεφαλής του στρατού, απομάκρυνε όσους δικαστές έκρινε «επικίνδυνους», κηρύσσοντας τη χώρα σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης».

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους από την πόλη Μουλτάν με στόχο να φτάσουν στην πρωτεύουσα της χώρας, Ισλαμαμπάντ στο τέλος της βδομάδας. Η μαραθώνια πορεία γίνεται με οχήματα και τη συμμετοχή του καθαιρεθέντος προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας Ιφτιχάρ Τσόντρι. «Δύσκολη» χαρακτηρίζεται η θέση της κυβέρνησης, του Κόμματος του Λαού του Πακιστάν και όσων συμμετέχουν στο συνασπισμό που διχάζεται για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, ενώ οι κινητοποιήσεις αναφέρονται ως «ιστορικές».

Στο μεταξύ, σε έκθεση του Πενταγώνου των ΗΠΑ, πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν κατηγορούνται ότι τροφοδοτούν με πληροφορίες τους Ταλιμπάν, υπονομεύοντας τις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις, τόσο στο έδαφος της χώρας όσο και στο Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ