Τετάρτη 11 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Διαδηλώσεις για τις εισαγωγές κρέατος από τις ΗΠΑ

ΣΕΟΥΛ.-- Εκατοντάδες χιλιάδες Νοτιοκορεάτες διαδήλωσαν χτες στο κέντρο της Σεούλ και όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης του προέδρου Λι Μιουνγκ Μπακ να επιτρέψει τις εισαγωγές αμερικανικού βοδινού, με αντάλλαγμα τη μεσοπρόθεσμη σύναψη διμερούς συμφωνίας «ελεύθερου εμπορίου» με τις ΗΠΑ.

Την κλιμάκωση των μαζικών διαδηλώσεων και ολονυκτιών, που έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα, ανέλαβαν πάνω από 1.500 λαϊκές οργανώσεις. Αντιτίθενται στην άρση του εμπάργκο που ίσχυε ως σήμερα στις εισαγωγές αμερικανικού βοδινού κρέατος στο πλαίσιο μέτρων προστασίας των καταναλωτών απ' την ασθένεια της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας (γνωστή και ως νόσος των τρελών αγελάδων).

Ο πρόεδρος (πρώην ανώτατο στέλεχος της «Χιουντάι» που εξελέγη και ορκίστηκε πρόεδρος πριν τέσσερις μήνες) αναμενόταν να κάνει δεκτές τις παραιτήσεις του πρωθυπουργού Χαν Σεούνγκ-Σόο και 15 υπουργών της κυβέρνησης μόλις 107 μέρες αφότου ανέλαβαν τα καθήκοντά τους, σε μια νέα προσπάθεια εκτόνωσης των λαϊκών αντιδράσεων. Την περασμένη Δευτέρα η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα επιτραπούν οι εισαγωγές μόνο βοδινού κρέατος από ζώα ηλικίας έως και 30 μηνών, χωρίς, βεβαίως, να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ