Τετάρτη 11 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΗΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 2 - 0
Πήρε ό,τι άξιζε...

Eurokinissi

Απόλυτα απογοητευτική, στην αυλαία των υποχρεώσεών της, παρουσιάστηκε η Εθνική. Φυσιολογικά λοιπόν γνώρισε την ήττα από τη Σουηδία με 2-0 (67΄ Ιμπραΐμοβιτς, 72΄ Χάνσον). Και με βάση την εικόνα των ομάδων που απαρτίζουν τον όμιλο, φαντάζει πάρα πολύ δύσκολο να έχεις αξιώσεις για κάτι περισσότερο και στη συνέχεια του τουρνουά. Ισπανία και Ρωσία έδειξαν ότι - παρά τις αδυναμίες τους - παίζουν μπάλα. Η Εθνική έπαιξε αντιποδόσφαιρο.

Απέναντι σε μια ομάδα που δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο και απλά έδειξε ότι μπορεί να παρουσιάσει τα στοιχειώδη ζητούμενα του αθλήματος, οι «γαλανόλευκοι» δεν είχαν να αντιπαρατάξουν τίποτα. Η Σουηδία κυκλοφόρησε την μπάλα, πρέσαρε, οι παίχτες της κινούνταν και είχαν δυνάμεις, έκαναν... δύο συνδυασμούς. Δεν έπεισε πάντως για τις δυνατότητές της, απέναντι σε σοβαρούς αντιπάλους. Χτες επικράτησε δίκαια και εύκολα γιατί αναμετρήθηκε μ' ένα - όπως έδειξε - ανήμπορο σύνολο.

Οι Ελληνες διεθνείς έδειξαν «καμένοι». Οργανικά και ψυχολογικά. Ηταν αργοί, χωρίς δυνάμεις, «καθαρό» μυαλό, εμπνεύσεις. Με μπαλιές από τη μια άκρη του γηπέδου στην άλλη και γιόμες. Σ' ένα ρεσιτάλ σκοπιμότητας, δεν παρατάχθηκαν για να κερδίσουν, αλλά να «κλέψουν» ό,τι περισσότερο τους «κάτσει». Δεν είχαν στόχο να κάνουν παιχνίδι και να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους. Περίμεναν να το κάνει η αντίπαλος και αν βρουν ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία. Η Εθνική παρουσίασε στο γήπεδο φιλοσοφία και τακτική 2004. Ομως έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε και οι αντίπαλοι πλέον ξέρουν.

Ο Γκούμας αναγνώρισε ότι «μπήκαμε φοβισμένοι, είμαστε διστακτικοί. Δεν είχαμε θράσος, δεν πιέσαμε. Επιτρέψαμε στους Σουηδούς να μας πιέζουν και να κάνουν ευκαιρίες». Ο Γκέκας παραδέχτηκε πως «δεν είμαστε καλοί. Δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, δεν είχαμε καλή κυκλοφορία. Δείξαμε το χειρότερό μας πρόσωπο. Η Σουηδία κέρδισε δίκαια». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σαμαράς που μίλησε για «κακή βραδιά». Πρόσθεσε πάντως ότι «τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, παρά να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να κοιτάξουμε τα επόμενα παιχνίδια».

Πλέον, για να έχει ελπίδες η Εθνική για κάτι περισσότερο, η κατακόρυφη αγωνιστική βελτίωση αποτελεί μονόδρομο. Το Σάββατο η Εθνική αντιμετωπίζει τη Ρωσία και πρέπει να την κερδίσει για να μη γίνει διαδικαστικού χαρακτήρα η συνέχεια. Ταυτόχρονα, ελπίζει η Ισπανία να κερδίσει και τη Σουηδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ