Πέμπτη 12 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Κλιμακώνουν τη μάχη οι ταξικές δυνάμεις

Συγκέντρωση σήμερα από τους οικοδόμους της Αθήνας. Αύριο απεργούν οι λογιστές και στις 24 Ιούνη οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Υγεία

Στη μάχη της απεργίας ρίχνονται και οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Υγεία
Στη μάχη της απεργίας ρίχνονται και οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Υγεία
Με απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις, οι ταξικές δυνάμεις κλιμακώνουν τη δράση τους για τις κλαδικές Συμβάσεις στέλνοντας διπλό μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδότες ότι δεν αναγνωρίζουν τις κατάπτυστες προτάσεις τους και τη Σύμβαση που υπέγραψε η ΓΣΕΕ.

Σήμερα στις 6.30 μ.μ., το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια πορεία στα γραφεία των εργοδοτών. Διεκδικεί για τους εργαζόμενους του κλάδου κατώτερο μεροκάματο εργάτη 65 ευρώ, βοηθού 70 ευρώ και τεχνίτη 75 ευρώ, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, πενθήμερο - 7ωρο - 35ωρο. Αύριο Παρασκευή, τη σκυτάλη παίρνουν οι λογιστές όλης της χώρας που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος για την κλαδική Συλλογική Σύμβαση.

Πανελλαδική 24ωρη απεργία των εργαζομένων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις Υγείας στις 24 Ιούνη και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις μεγάλες πόλεις, εξήγγειλε και η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τα ημερομίσθια, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων, ενάντια στις απολύσεις και στην τρομοκρατία.

Η ΟΣΝΙΕ υπογραμμίζει ότι η διαπραγμάτευση για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) 2008 του κλάδου γίνεται σε κλίμα ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Οι εργοδότες αρνήθηκαν πέρυσι την κήρυξη ως υποχρεωτικής της ΣΣΕ και φέτος αρνούνται αυξήσεις μεγαλύτερες του 3% για το σύνολο των εργαζομένων στην ιδιωτική Υγεία.

Και αυτό όταν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις Υγείας στην Ελλάδα έχουν τη μεγαλύτερη κερδοφορία στην Ευρώπη (56,1% της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας στην ΕΕ) και οι εργοδότες του κλάδου είναι από τους πρώτους στη συσσώρευση υπερκερδών, επισημαίνει η ΟΣΝΙΕ. Ανάφερε δε χαρακτηριστικά το παράδειγμα του θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ που ανακοίνωσε κέρδη για το 2007 αυξημένα κατά 1.096% έναντι του 2006 και τα οποία ήταν κατά πολύ αυξημένα από το 2005.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ