Πέμπτη 12 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
OI ΑΛΛΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
Η πρωτιά και η ... ουρά

Με φόντο την πρωτιά του Β΄ ομίλου, οι δυο νικητές της 1ης αγωνιστικής, Γερμανία και Κροατία, κοντράρονται σήμερα σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι. Μάλιστα το γεγονός ότι και οι δυο ομάδες έδειξαν παρόμοιο αγωνιστικό πρόσωπο στην πρεμιέρα των αγώνων τους, κάνει την αναμέτρηση απαγορευτική για προγνωστικά. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με δυο ομάδες που δίνουν βάση περισσότερο στην επίτευξη του αποτελέσματος, παρά στο τι εικόνα θα παρουσιάσουν. Και εάν αυτό είναι το ντέρμπι των πρωτοπόρων του ομίλου, υπάρχει και το ανάλογο των ουραγών. Οι εκ των διοργανωτών Αυστριακοί και οι φιλόδοξοι (παρά το στραβοπάτημα την πρώτη αγωνιστική) Πολωνοί κοντράρονται με στόχο τη νίκη που θα τους διατηρήσει ζωντανούς στο παιχνίδι της πρόκρισης. Σε διαφορετική περίπτωση ο χαμένος του συγκεκριμένου παιχνιδιού λέει «αντίο» στα όνειρα. Αναλυτικά το πρόγραμμα: Κροατία - Γερμανία (19.00 ΝΕΤ), Αυστρία - Πολωνία (21.45 ΝΕΤ).

Τα χτεσινά παιχνίδια

Νίκη - πρόκριση πέτυχε η Πορτογαλία χτες στο πλαίσιο του Α΄ ομίλου κόντρα στην Τσεχία. Η ομάδα του Φελίπε Σκολάρι κέρδισε 3-1 και απέδειξε ότι είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Το σκορ άνοιξε για τους Ιβηρες ο Ντέκο στο 8΄, όμως οι Τσέχοι ισοφάρισαν γρήγορα στο 17΄ με τον Σιόνκο. Στο 63΄ ο Κριστιάνο Ρονάλντο με δυνατό σουτ έκανε το 2-1 και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Κουαρέσμα.

Στον αγώνα σφύριξε με επιτυχία ο Κύρος Βασσάρας.

Αργά το βράδυ στον άλλο αγώνα του ομίλου η Τουρκία πέτυχε μεγάλη νίκη με 2-1 επί της Ελβετίας και είναι στο «κόλπο» της πρόκρισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ