Παρασκευή 13 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ - ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
Να απαιτηθεί η λευτεριά στους 5 αγωνιστές

ΑΒΑΝΑ.--

Κάλεσμα προς τους βουλευτές όλου του κόσμου να απαιτήσουν την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών πατριωτών που βρίσκονται άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ απηύθυνε χτες η Κουβανική Εθνοσυνέλευση Λαϊκής Εξουσίας. Το κάλεσμα ζητά επίσης από τους βουλευτές να συντονίσουν τις ενέργειές τους για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να επεκτείνουν τον αγώνα αυτό και στο πολιτικό επίπεδο, όπως δημοσίευσε η κουβανική εφημερίδα «Γκράνμα».

Το κάλεσμα της Κουβανικής Εθνοσυνέλευσης έρχεται μια βδομάδα μετά την απόφαση του 11ου Εφετείου της Ατλάντα των ΗΠΑ να διατηρηθούν οι καταδικαστικές ποινές των «5», οι οποίοι το μόνο που έπραξαν ήταν να ξεσκεπάσουν τα επιθετικά σχέδια αντικουβανικών ομάδων του Μαϊάμι, απόφαση που έχει φέρει σειρά διαμαρτυριών και συγκεντρώσεων σε πολλές χώρες του πλανήτη μας.

Κίνητρα για την παραγωγικότητα

Παράλληλα, χτες έγινε γνωστό από δημοσίευμα της «Γκράνμα», που μετέφερε δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας της Κούβας, Κάρλος Ματέου, ότι θα υπάρξει αλλαγή στην πολιτική μισθών στη χώρα. Συγκεκριμένα, οι εργάτες θα μπορούν να κερδίζουν ένα μπόνους τουλάχιστον 5% για την επίτευξη των στόχων της παραγωγής, ενώ μπόνους μέχρι και 30% θα λαμβάνουν οι διευθυντές μονάδων που θα καταφέρνουν να αυξήσουν την παραγωγή. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η διαφοροποίηση στους μισθούς θα βελτιώσει την παραγωγή και τις υπηρεσίες και θα αποδώσει μεγαλύτερη δικαιοσύνη για τους αποδοτικότερους εργαζόμενους.

Τέλος, η Κούβα απαίτησε - κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου - από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να σταματήσει χωρίς όρους την ενίσχυση και τη διατήρηση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επιβάλλει στο Νησί της Επανάστασης εδώ και δεκαετίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ