Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΟΧΙ στην αυθαιρεσία της «ΑΤΕΝΕ»

Την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας και των άλλων αρμόδιων αρχών ζητάει το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, για την άμεση και χωρίς όρους επαναπρόσληψη των πέντε εργαζομένων που απολύθηκαν από τη διεύθυνση της Τεχνικής Εταιρίας «ΑΤΕΝΕ» που κατασκευάζει τμήμα της παράκαμψης της Πάτρας.

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο τονίζει πως «πρόκειται για απολύσεις καταχρηστικές και παράνομες, που έγιναν με το επιχείρημα της μείωσης των εργασιών και που αποδεικνύουν, με τον πιο κυνικό και βάρβαρο τρόπο, όσα καταγγέλλει μήνες τώρα το Συνδικάτο για τις επιδιώξεις των Τεχνικών Εταιριών».

Αναφορικά με τις επιδιώξεις αυτών των εταιριών, το Συνδικάτο καταγγέλλει ότι «η εταιρία "ΑΤΕΝΕ" με απειλές και εκβιασμούς υποχρεώνει τους εργαζόμενους, από τη μια να εργάζονται με εξοντωτικές υπερωρίες τα Σαββατοκύριακα και από την άλλη προχωράει σε απολύσεις για να αυξήσει τα κέρδη και να ξεζουμίσει μέχρι εξόντωσης τους εργαζόμενους».

Καταλήγοντας, το Συνδικάτο απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη των εργαζομένων, καθώς και την τήρηση και εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. «Η εργοδοτική αυθαιρεσία και καταπίεση δε θα περάσει», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ