Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Με στόχο το συντονισμό δράσης

Συνδικάτα εργαζομένων και το Εργατικό Κέντρο προωθούν το συντονισμό της δράσης με τα λαϊκά στρώματα του νομού

Τους πλέον πρόσφορους, αλλά και πιο αποδοτικούς τρόπους συντονισμού της αγωνιστικής δράσης των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού, για την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, συζήτησαν οι εκπρόσωποι δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων κι άλλων μαζικών φορέων του νομού, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, της Ομοσπονδίας ΕΒΕ, του Εμπορικού Συλλόγου, της ΟΓΕ, των συνταξιουχικών σωματείων ΤΕΒΕ και ΙΚΑ και του παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ, έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις και πάρθηκαν αποφάσεις για κοινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις των λαϊκών στρωμάτων του νομού.

Οπως τόνισε, μιλώντας στη σύσκεψη ο Τάκης Τσιόγκας, πρόεδρος του ΕΚΛ, εφόσον τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα λαϊκά στρώματα, εξαιτίας της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής, είναι κοινά, άρα κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας για την απόκρουση και στη συνέχεια για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Και υπογράμμισε ότι η κοινή δράση θα πρέπει να συνεχιστεί σε μόνιμη βάση, ώστε να μπουν οι βάσεις της δημιουργίας ενός κοινού λαϊκού μετώπου, που θα υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα και, ταυτόχρονα, θ' ανοίγει το δρόμο για την εφαρμογή μιας άλλης, φιλολαϊκής πολιτικής.

Η πρώτη κοινή αγωνιστική παρουσία των λαϊκών στρωμάτων της Λάρισας θα πραγματοποιηθεί στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο της πόλης στις 10 του Οκτώβρη, στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρυχτεί. (Να σημειωθεί ότι για την καλύτερη προετοιμασία αυτής της απεργιακής κινητοποίησης της εργατικής τάξης έγινε, χτες βράδυ, σύσκεψη των ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ενώ το ΕΚΛ θα συνεχίσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, προσανατολιζόμενο στην κήρυξη νέας απεργίας στα τέλη Οκτώβρη, αρχές Νοέμβρη).

Επίσης, ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας πρότεινε, στη σύσκεψη, να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων του νομού στη μεγάλη συγκέντρωση κατά της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτώβρη στην Αθήνα. Την πρόταση του ΕΚΛ αποδέχτηκαν αμέσως οι εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, της ΟΓΕ, των συνταξιουχικών σωματείων και των αντιστασιακών οργανώσεων, ενώ οι εκπρόσωποι των υπολοίπων μαζικών φορέων δεσμεύτηκαν να θέσουν το θέμα στις οργανώσεις τους για να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε και ο συντονισμός της αγωνιστικής δράσης των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής κατά του νέου προϋπολογισμού που θα έρθει στη Βουλή τον ερχόμενο Δεκέμβρη, ο οποίος, όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους των φορέων, θα είναι από τους πλέον αντιλαϊκούς, αν ληφθούν υπόψη και οι σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Τέλος, αποφασίστηκε αντιπροσωπεία εκπροσώπων όλων των φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη - μαζί με εκπροσώπους των σωματείων των φορτηγατζήδων και των ταξιτζήδων - να επισκεφτεί τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και να του επιδώσει υπόμνημα με τις θέσεις των φορέων κατά των συνεχών ανατιμήσεων στα καύσιμα, που πλήττουν δραματικά το λαϊκό εισόδημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ