Πέμπτη 19 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΙΕΤΝΑΜ
Εκδηλώσεις τιμής στον Βο Βαν Κιέτ

ΑΝΟΪ.--

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο πρώην πρωθυπουργός του Βιετνάμ Βο Βαν Κιέτ, στις 11 Ιούνη. Η χώρα του και ο λαός της του απέδωσαν τιμές όπως και ξένοι διπλωμάτες και αξιωματούχοι που παρέστησαν στις εκδηλώσεις μνήμης που οργανώθηκαν σε πρεσβείες του Βιετνάμ, σε πολλές χώρες, στις 15 και 16 Ιούνη.

Τα συλλυπητήριά τους στο λαό της χώρας και τους συγγενείς του αποθανόντος πρώην πρωθυπουργού εξέφρασαν ο πρωθυπουργός της ΛΔ Κορέας, Χαν Σεούνγκ - Σόο, καθώς και μέλη της κυβέρνησης της χώρας, αλλά και διπλωμάτες από χώρες της περιοχής και ΚΚ από όλο τον κόσμο.

Συλλυπητήρια επιστολή από το ΚΚΕ

Η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε στην ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ την ακόλουθη επιστολή για το θάνατο του Βο Βαν Κιέτ, πρώην πρωθυπουργού της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ και διακεκριμένου στελέχους του ΚΚΒ.

«Με μεγάλη θλίψη μάθαμε για την απώλεια του σ. Βο Βαν Κιέτ, πρώην πρωθυπουργού της ΣΔ του Βιετνάμ και διακεκριμένου στελέχους του ΚΚΒ, που πέθανε στις 11 Ιούνη 2008.

Ο Βο Βαν Κιέτ ανήκει στην ηρωική γενιά αγωνιστών που συνέδεσαν τη ζωή τους με την αντίσταση κατά του γαλλικού και αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, την προσπάθεια για την οικονομική και κοινωνική πρόοδο της χώρας στο δρόμο του σοσιαλισμού.

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην κυβέρνηση και το κόμμα σας, καθώς και στην οικογένεια του συντρόφου.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Η ΚΕ του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ