Πέμπτη 26 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ
Σήμερα η κινητοποίηση της ΠΚΣ

Στις 12 το μεσημέρι, έξω από τη Βουλή

Κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μεταπτυχιακά, που συζητιέται επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής, διοργανώνει η Πανσπουδαστική ΚΣ, σήμερα, στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, απαιτώντας την απόσυρσή του. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων θα επιδώσει ψήφισμα στη Βουλή. Ηδη, αποφάσεις ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά έχουν πάρει οι σύλλογοι της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) του ΤΕΙ Αθήνας και οι Σύλλογοι Εστιακών Φοιτητών και Σπουδαστών της Πάτρας και της Χαλκίδας.

Νομοσχέδιο «των ταξικών φραγμών και της υποβάθμισης», χαρακτηρίζει η ΠΚΣ το νομοθέτημα της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι αποτελεί «κοροϊδία για τα ΤΕΙ», ανάλογη της ψευτοανωτατοποίησης του 2001. Η ΠΚΣ προειδοποιεί ότι ενώ γενικεύονται τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, ανοίγει ο δρόμος για να εισαχθούν δίδακτρα και στον προπτυχιακό κύκλο, ανοίγει για άλλη μια φορά διάπλατα ο δρόμος σε επιχειρηματίες και χορηγούς. Παράλληλα, παγιώνεται η διάσπαση των σπουδών σε κύκλους με βάση τη διαδικασία της Μπολόνια, με τον προπτυχιακό κύκλο να υποβαθμίζεται και τον κύκλο των μεταπτυχιακών να χαρακτηρίζεται από ένταση των ταξικών φραγμών στην πρόσβαση για τα παιδιά της εργατικής τάξης. «Είναι αναπόσπαστο κομμάτι των μέτρων που έχουν προωθήσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και εκείνων που έχουν στα σκαριά για να προωθήσουν», τονίζει η ΠΚΣ για το νομοσχέδιο.

Την ώρα δε, που ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο, κομμάτι των συνολικότερων αναδιαρθρώσεων συζητιέται στη Βουλή, η ΠΚΣ καυτηριάζει τη στάση των τυχοδιωκτικών δυνάμεων ΕΑΑΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζουν να επιδίδονται στο εντυπωσιοθηρικό «κυνήγι της κάλπης» σε διάφορα Τμήματα. Η στάση τους αυτή δε συμβάλλει να ενημερωθούν οι φοιτητές για το νομοσχέδιο και τις αλλαγές που έρχονται, δε συμβάλλει στην ενδυνάμωση του αγώνα ενάντια στο σύνολο των αναδιαρθρώσεων που προωθούνται.

Ακόμα η ΠΚΣ καταγγέλλει και την κυβέρνηση που προγραμματίζει την ψήφιση του νομοσχεδίου σε θερινό τμήμα της Βουλής, «σαν τον κλέφτη» μέσα στο καλοκαίρι, έχοντας βέβαια εξασφαλισμένη και τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ