Πέμπτη 26 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Στον Πειραιά αύριο και μεθαύριο

Συνεχίζονται σ' όλη τη χώρα οι εκδηλώσεις

Συνεχίζεται το ταξίδι του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, με εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της χώρας, με πλούσιο πρόγραμμα και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, που αναδεικνύουν τις φεστιβαλικές εκδηλώσεις σε μια πνοή δροσιάς.

Από τις εκδηλώσεις των επόμενων ημερών ξεχωρίζει το Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ που πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο, Παρασκευή και Σάββατο, 27 και 28 του Ιούνη στον Πειραιά. Στο Πάρκο Δηλαβέρη, όπου φιλοξενούνται οι εκδηλώσεις, θα λειτουργούν διάφορα θεματικά περίπτερα, η είσοδος για κάθε μέρα είναι 3 ευρώ και οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 7.30 μ.μ. Αναλυτικά το πρόγραμμά τους έχει ως εξής:

  • Παρασκευή 27 του Ιούνη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα. Εκδήλωση με θέμα «Πασαλιμάνι 1923 Αύγουστος - Το ματοκύλισμα της μεγάλης απεργίας». Μουσικό αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι με τον Δημήτρη Κοντογιάννη. Συναυλία με τον Λάκη Παπαδόπουλο.

ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ: Εκδήλωση με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά», προβολή βίντεο με θέμα τα ναρκωτικά και τα PC games.

  • Σάββατο 28 του Ιούνη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα. Στις 9 μ.μ., ομιλία του Γιάννη Πρωτούλη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ. Συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο. Λαϊκό γλέντι.

ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ: Συζήτηση με θέμα: «Η εισαγωγή στα ΑΕΙ - ΤΕΙ και τελευταίες εξελίξεις - Τι σχολείο θέλουμε». Προβολή DVD με θέμα τον «Ριζοσπάστη». Προβολή βίντεο με θέμα «Η ιστορία του ΚΚΕ».

Στη Βόρεια Ελλάδα

Σήμερα, Πέμπτη, διοργανώνεται το Μαθητικό Φεστιβάλ στην Κατερίνη, με θέμα «Παλεύουμε για μία κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ναρκωτικά». Είναι αφιερωμένο στα 90χρονα του ΚΚΕ και στα 40χρονα της ΚΝΕ και θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ, στον Πεζόδρομο της Κατερίνης.

Σήμερα, Πέμπτη, Φεστιβάλ γίνεται και στο Κιλκίς, στις 8 μ.μ., στον Πεζόδρομο. Με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά. Μη φτιάχνεσαι στα μέτρα τους», θα μιλήσει ο Νίκος Σίμος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Αύριο, Παρασκευή, στο Πολύκαστρο του Κιλκίς, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, με το ίδιο θέμα θα γίνει συζήτηση, όπου θα μιλήσουν ο Ηλίας Κονδύλης, ειδικευόμενος Ψυχιατρικής, και ο Γιάννης Πατουλάρης, ειδικός ψυχίατρος. Θα ακολουθήσει συναυλία.

Στη Θεσσαλία

Στο Βόλο, σήμερα, Πέμπτη, διοργανώνεται το Μαθητικό Φεστιβάλ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες από μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα, διαγωνισμό γκράφιτι με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά», προβολή βίντεο για το μισθοφορικό στρατό και αφιέρωμα στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, κ.ά. Στις 7.30 μ.μ. διοργανώνεται συζήτηση με τον κοινωνιολόγο Β. Ντακούμη για το ζήτημα των ναρκωτικών και στις 9.30 μ.μ. ομιλία με θέμα την υποχρεωτική στράτευση στα 18. Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν βιβλιοπωλείο, θεματικά περίπτερα με έκθεση σκίτσων και φωτογραφιών, μπαρ.

Στα Τρίκαλα, αύριο, Παρασκευή, στην κεντρική πλατεία, διοργανώνεται το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες από ερασιτεχνικά συγκροτήματα σχολείων της πόλης. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η πρόεδρος του ΕΣΥΝ, Αρετή Λάζου, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Αχιλλέας Σίμος, μέλος του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει προβολή βίντεο για τα Διήμερα της ΚΝΕ.

Στο πλαίσιο του γιορτασμού των 90χρονων του ΚΚΕ και των 40χρονων της ΚΝΕ, η ΝΟ Τρικάλων της ΚΝΕ διοργανώνει την Κυριακή «περίπατο» στην ιστορία του λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ, με επίσκεψη στα μνημεία της Εθνικής Αντίστασης, του στρατηγού Σαράφη και των 5 ΕΠΟΝιτών.

Στην Καρδίτσα, μεθαύριο, Σάββατο, στο Παυσίλυπο πραγματοποιείται το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ με θέμα «Στα Βαλκάνια μυρίζει μπαρούτι, οι μαθητές στον αγώνα με το ΚΚΕ». Θα γίνει προβολή βίντεο της ΚΝΕ για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, ενώ θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας για τον ιμπεριαλισμό και τα Διήμερα της ΚΝΕ. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Θοδωρής Αναπλιώτης, μέλος του Γραφείου του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

Στην Πελοπόννησο

Σήμερα, Πέμπτη, στην Τρίπολη πραγματοποιείται Μαθητικό Φεστιβάλ στο θεατράκι με θέμα «Ναρκωτικά, πρόταση και στάση ζωής και αγώνα που προτείνει η Οργάνωσή μας». Θα γίνει συζήτηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών με εισήγηση του Γ. Σιδέρη, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα του ΣΠ Πελοποννήσου. Θα ακολουθήσει συναυλία από ερασιτεχνικά μαθητικά συγκροτήματα και προβολή DVD.

Αύριο, Παρασκευή, στην Καλαμάτα γίνεται Μαθητικό Φεστιβάλ με θέμα «Αθλητισμός, ντόπινγκ, ναρκωτικά». Θα γίνει ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ, παρουσίαση και συζήτηση του αφιερώματος του «Οδηγητή» για το ποδόσφαιρο και συναυλίες από ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

Αύριο στο Αργος, στο θεατράκι της πλατείας Αγίου Πέτρου, θα γίνει εκδήλωση για τους νέους εργαζόμενους με θέμα «Διεκδίκησε τον πλούτο που παράγεις». Θα περιλαμβάνει συζήτηση, προβολή DVD και ρεμπέτικο γλέντι με ερασιτεχνικό συγκρότημα.

...και σε άλλες πόλεις

Στη Χαλκίδα, στο πλαίσιο του γιορτασμού των 90 χρόνων του ΚΚΕ και των 40 χρόνων της ΚΝΕ και ενόψει του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, οι μαθητικές Οργανώσεις της ΝΟ Εύβοιας της ΚΝΕ διοργανώνουν προφεστιβαλικές εκδηλώσεις. Σήμερα, Πέμπτη, στις 8 μ.μ. διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά» στην παραλία της Χαλκίδας (Μνημείο Εθνικής Αντίστασης). Θα μιλήσει ο Αντ. Κούκουρας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Αύριο, Παρασκευή, διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Ζήτω η φιλία των λαών», με προβολή βίντεο και έκθεση φωτογραφίας.

Στα Χανιά, αύριο, Παρασκευή, διοργανώνεται το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στις 8 μ.μ. στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία και οπτικοακουστικό υλικό με θέμα «Οι μαθητικοί αγώνες του χτες και του σήμερα». Θα ακολουθήσει συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα ενώ θα λειτουργούν βιβλιοπωλείο, έκθεση φωτογραφίας και μαθητικής εφημερίδας, καθώς και χώρος μαθητικής δημιουργίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις (2013-07-24 00:00:00.0)
Μαθητική δημιουργία και προβληματισμός (2012-08-28 00:00:00.0)
Νεολαιίστικες γιορτές σε όλη τη χώρα (2012-07-25 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα (2010-07-22 00:00:00.0)
«Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις» (2010-06-19 00:00:00.0)
Ταξιδεύει σε όλη τη χώρα (2008-06-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ