Τετάρτη 2 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΟΥ ΛΑΝΑΡΑ
Επίσχεση εργασίας σε Εύβοια και Κομοτηνή

Σε Γενικές Συνελεύσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι και στα άλλα εργοστάσια

Αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην πλήρη και σταθερή εργασία είναι οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια του ομίλου Λαναρά, την ώρα που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες, αφού δεν έχουν πληρωθεί εδώ και - τουλάχιστον - δύο μήνες!

Χτες, οι 46 εργαζόμενοι από το εργοστάσιο στο Βαθύ της Εύβοιας προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, απαντώντας αγωνιστικά στην κοροϊδία της εργοδοσίας που παραπέμπει την καταβολή των δεδουλευμένων από μέρα σε μέρα. Τους εργάτες επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), εκφράζοντας έμπρακτη αλληλεγγύη και καλώντας σε αποφασιστική οργάνωση του αγώνα.

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν χτες και οι εργαζόμενοι στα κλωστήρια «Μαρώνεια» (Κομοτηνή), ενώ στην ίδια κατεύθυνση προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι και από τα υπόλοιπα εργοστάσια του ομίλου. Με προτάσεις των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων, τις επόμενες μέρες αναμένεται να οργανωθούν Γενικές Συνελεύσεις στα εργοστάσια της Νάουσας (Κλωστήρια Γ'), της Θεσσαλονίκης (Δούβρος), της Αλεξανδρούπολης (ΟΤΤΟ Εβρος) και της Κομοτηνής.

Την εργοδοτική υποκρισία συμπληρώνει η κατάσταση που επικρατεί στις μονάδες του ομίλου. Στα Κλωστήρια Γ' (Νάουσα) δεν έχουν φτάσει νέες πρώτες ύλες εδώ και μήνες, στη ΦΑΝΚΟ (Κομοτηνή) οι εργάτες δούλευαν μέχρι πρόσφατα μόνο 3 και 4 ώρες τη μέρα, αλλού κόβεται το ρεύμα κτλ. Οι φήμες που υπάρχουν εδώ και μήνες για νέα «λουκέτα» στον όμιλο του Λαναρά προκαλούν έντονη ανησυχία, ο εφιάλτης της ανεργίας απειλεί εκατοντάδες εργαζόμενους.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκονται σταθερά οι ταξικές δυνάμεις. Πολύμορφη είναι και η αγωνιστική κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, που πρόσφατα διοργάνωσε πανναουσαϊκή διαδήλωση, καλώντας όλο το λαό της πόλης να παλέψει ενάντια στην πολιτική που έχει καταδικάσει έναν στους δύο Ναουσαίους στην ανεργία..!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ