Τετάρτη 2 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές περιπλανήσεις
Από την έκθεση «Ελευσίνα: Το βλέμμα του ταξιδιώτη»
Από την έκθεση «Ελευσίνα: Το βλέμμα του ταξιδιώτη»
  • Στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο), φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής των σπουδαστών του Ζ' Εργαστηρίου της ΑΣΚΤ, με τίτλο «Ημερολόγια φωτιάς - Αφιέρωμα στην Ολυμπία». Πρόκειται για ομαδική εικαστική έκθεση 32 νέων καλλιτεχνών - σπουδαστών, οι οποίοι παρουσιάζουν έργα ζωγραφικής, μεικτές τεχνικές, κατασκευές, περιβάλλοντα και βίντεο, δημιουργίες της τελευταίας χρονιάς. Εργα εικαστικά, εμπνευσμένα από την Ολυμπία, τις τραγικές καταστροφές, τον πυρπολημένο πολιτισμό και το περιβάλλον. Επιμελητής της έκθεσης είναι ο διευθυντής του Ζ' Εργαστηρίου της ΑΣΚΤ, Γιάννης Ψυχοπαίδης.
  • Χαρακτικά έργα, σχέδια και φωτογραφίες περιηγητών (καλλιτεχνών, αρχαιολόγων, φωτογράφων), που επισκέφθηκαν την περιοχή της Ελευσίνας από τα τέλη του 17ου αιώνα μέχρι και τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, περιλαμβάνει η έκθεση «Ελευσίνα: Το βλέμμα του ταξιδιώτη», που φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο Ελευσίνας. Τα εκθέματα προέρχονται από τη συλλογή του Ελευσίνιου συλλέκτη Γ. Παυλόπουλου. Η επιμέλεια είναι της αρχαιολόγου, αρμόδιας για τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Ελευσίνας, Καλλιόπης Παπαγγελή.
  • Εξι νέοι καλλιτέχνες (Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιώργος Θεοδωρίδης, Κώστας Ρουσσάκης, κ.ά.) εμπνέονται από τη ζωή και το έργο του Οσκαρ Γουάιλντ και παρουσιάζουν έργα τους στην «E 31 GALLERY» (Ευριπίδου 31 - 33 και Αθηνάς, 2ος όροφος).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ