Τετάρτη 2 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χορός, μουσική, θέατρο

«Αναζητώντας τον Οιδίποδα»
«Αναζητώντας τον Οιδίποδα»
Πλούτο ελληνικών και ξένων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, καθημερινά, θα περιλαμβάνει όλο τον Ιούλιο (και τον Αύγουστο) το Φεστιβάλ Αθηνών. Θα παραθέσουμε τις άμεσες.

Σήμερα (9μμ) στο θέατρο της Πειραιώς 260, το γερμανικό θέατρο «Σαουμπίνε» δίνει την τελευταία παράσταση του έργου του Τ. Ουίλιαμς «Λυσσασμένη γάτα». Μια πραγματικά δυνατή σκηνοθεσία του Τόμας Οστερμάγιερ με εξαιρετικούς ηθοποιούς.

Στο «Σχολείον» σήμερα και έως τις 5/7 (9μμ), το «Θέατρο της Σιωπής» παρουσιάζει το εμπνευσμένο από το μύθο του Οιδίποδα χοροθέαμα της Ασπασίας Κράλλη «Αναζητώντας τον Οιδίποδα».

Στο Ηρώδειο αύριο (9μμ) η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με διεύθυνση του Βίκτορ Πάμπλο Πέρεζ, παρουσιάζει γκαλά όπερας, με την Ρενέ Φλέμινγκ να ερμηνεύει άριες από όπερες των Μασνέ, Πουτσίνι και Βέρντι.

Στην Πειραιώς 260 από τις 5 έως τις 10/7 (9μμ) θα συμπράξουν επί σκηνής τέσσερις διάσημοι χορευτές. Οι Μιχαΐλ Μπαρίσνικοφ, Αννα Λαγκούνα, Ματς Εκ και Ντέιβιντ Νόιεμαν, σε χορογραφίες των δύο τελευταίων.

Στην Επίδαυρο (4,5/7, 9μμ) το Εθνικό Θέατρο Μ. Βρετανίας εις ανάμνησιν... της περσινής - ματαιωμένης λόγω των ολέθριων πυρκαγιών στην Πελοπόννησο - παράστασης, θα παρουσιάσει το μπεκετικό αριστούργημα «Οι ευτυχισμένες μέρες», στην εξαιρετική σκηνοθεσία της Ντέμπορα Γουόρεν, με ερμηνεύτρια την Φιόνα Σο.

Στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου (4,5/7, 9μμ) ο θίασος «Αττις» του Θόδωρου Τερζόπουλου θα παρουσιάσει τη σοφόκλεια τραγωδία «Αίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ