Πέμπτη 10 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
«Μεγάλος αδελφός» για τους εργαζόμενους

ΚΥΠατζίδικες μεθόδους μετήλθαν κάποιοι στην Ομοσπονδία τοξοβολίας, τοποθετώντας κρυφές κάμερες για να παρακολουθούν τους εργαζόμενους! Την καταγγελία έκαναν υπάλληλοι και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ο έλεγχος έδειξε πως είχε εγκατασταθεί ασύρματο τοπικό δίκτυο, το οποίο είχε τη δυνατότητα να λαμβάνει εικόνα και ήχο (από τέσσερις κρυφές κάμερες) και να τα αποθηκεύει σε υπολογιστή. Πιο συγκεκριμένα, σ' αυτόν που βρίσκεται στο γραφείο του προέδρου, όπου βρέθηκε εγκαταστημένο το λογισμικό του συστήματος, από το Γενάρη του 2005.

Με την υπ' αριθμ. 12/2008 απόφασή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ στην Ομοσπονδία της Τοξοβολίας, για την εγκατάσταση και λειτουργία του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης με κρυφές κάμερες και τη συλλογή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Επίσης, παρέπεμψε την υπόθεση και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να αναζητήσει τα πρόσωπα που ευθύνονται για την παράνομη και ανήθικη αυτή ενέργεια και ν' ασκήσει τις προβλεπόμενες ποινικές διώξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ