Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
Υποκρισία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ!

«Οι κυβερνητικές ρυθμίσεις ουσιαστικά τροφοδοτούν τα κέντρα αυτά (σ.σ. ΚΕΣ, κολέγια)» λέει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες. Ομως το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που βοήθησε όντας στην κυβέρνηση τα κέντρα αυτά να θεριέψουν και αντιστοίχως σήμερα, δε ζητά καν την κατάργησή τους, ούτε φυσικά αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία που υπαγορεύει την... αναγωγή τους σε πανεπιστήμια.

Για προσπάθεια παράκαμψης του άρθρου 16 του Συντάγματος, κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, με αφορμή τη χτεσινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής για τα κολέγια και τα ΚΕΣ. Μιλούν ακόμα στο ΣΥΝ για κλείσιμο των ΚΕΣ, προσπαθώντας να αποκρύψουν το γεγονός ότι τα δικά τους στελέχη υπήρξαν πρωταγωνιστές στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ των ρυθμίσεων που σήμερα προωθεί η κυβέρνηση.

Με επανειλημμένες Ερωτήσεις του Αλ. Αλαβάνου προς την Κομισιόν (μια από αυτές η Ε-0544/03) ο ΣΥΝ ζητούσε την «Εναρμόνιση της Ελλάδας με την Οδηγία 89/48/ΕΟΚ», τη μετέπειτα Οδηγία 36/05, που ετοιμάζεται να φέρει τώρα η κυβέρνηση μετά το νομοσχέδιο για τα ΚΕΣ.

Επίσης, ήταν ο Αλ. Αλαβάνος που είχε εγκρίνει στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου και ο Μ. Παπαγιαννάκης που είχε ψηφίσει το 2002, την έκθεση (Α5-0183/2002) του Ευρωκοινοβουλίου που μεταξύ άλλων ζητούσε «από τα κράτη - μέλη και τα πανεπιστήμια να λάβουν μέτρα (...) για τη διαδικασία αναγνώρισης των διπλωμάτων, σπουδών και τίτλων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν υπάρχουν στη συγκεκριμένη χώρα» και τόνιζε ότι «τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αποτελούν μέρος του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού συστήματος και συμβάλλουν στην ανάπτυξή του»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ